Последни новини
Home / Законът / Сюжетът “ЕИСС” стана основен в избор за Районен съд – Харманли

Сюжетът “ЕИСС” стана основен в избор за Районен съд – Харманли

Defakto.bg
Досегашната председателка получи втори мандат
С 8 “за” срещу 2 “против” Милка Китова бе преизбрана за председател на Районен съд – Харманли и получи тори мандат на поста.
2 “за” – Стефан Гроздев и Боян Магдалинчев срещу 7 “против” бе резултатът за конкурента й Веселин Коларов, магистрат в районния съд.
Там работят 3 съдии и 1 ръководител. Общото събрание на Харманли и Ивайловград не е взело становище в полза на някого от претендентите.
А по време на изслушването темата за Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС) стана основна.
РС-Харманли е сред съдилищата, които спряха работата си със системата до 10 декември, както бе решил Пленумът на Висшия съдебен съвет.
Въпросът защо е взето това решение бе зададен и на двамата кандидати. Като интересът бе включитебно дали е имало общо решение на съдилищата от Хасковския регион да не продължат с ЕИСС.
“Проведохме събиране на всички съдии и служители, ако трябва да съм максимално честен, тримата съдии първоначално бяхме против спирането на системата, идеята бе предложена от административния ръководител. Четирима от работещите в съда бяха за спирането на системата, останалите бяхме въздържали се и се присъединихме към тях”, заяви Коларов.
“Разясних възможността да се върнем към старата деловодна система, взе се решение за това. Но втори месец работим без системен администратор. Аз съм за продължаване на работата с ЕИСС, тъй като е стъпало към по-нататъшното оптимизиране и прекрояването на съдебната карта. Без първия етап, не може да се пристъпи към втория. Но съобразих, че е голяма трудност работата ни без системен администратор”, каза Китова.

About De Fakto

Проверете също

В Софийския градски съд: Отлагане на открити заседания по преценка на докладчика, работа от разстояние, може и принудителен отпуск

Нови, по-строги мерки срещу разпространението на Ковид-19, взеха и в Софийския градски съд (СГС) – …

Адв. Наташа Добрева: Увеличава се броят на българските транссекуални родители

от Наташа Добрева 1 „Какво ще стане с децата, когато приключи делото ми за признаване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.