Последни новини
Home / Законът / Софийска военно-окръжна прокуратура разследва военнослужещ за разпространение на наркотици

Софийска военно-окръжна прокуратура разследва военнослужещ за разпространение на наркотици

Defakto.bg

Софийска  военно-окръжна прокуратура започва разследване за разпространение на наркотици срещу военнослужещ от редовия състав на военно формирование в Благоевград.

Той е бил задържан през нощта на 27 срещу 28 октомври 2020 г. на входа на града при съвместна операция на Военната полиция и МВР, съобщава държавното обвинение.

По време на извършените на място неотложни действия по разследването, продължили няколко часа, са били  намерени високорискови наркотични вещества – марихуана и анфетамини.  Събрани са доказателства, че наркотиците са били придобити от задържания същата вечер в  Кюстендил и са превозвани от него с цел разпространение.

Военнослужещият е привлечен като обвиняем по чл. 354а, ал.1 от НК.  Предстои военната прокуратура да внесе в Софийския военен съд искане да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС: Прокурорите не са „изпълняващ съдебен орган“ за европейската заповед за арест, ако министър им дава указания

Прокурорите в Нидерландия не са „изпълняващ съдебен орган“ за целите на изпълнението на европейска заповед …

Мая Кончарска е новият председател на РС – Кнежа

Единодушно, с 9 “за” Мая Кончарска бе избрана за председател на Районен съд – Кнежа. …

Един коментар

  1. наглец и нещастник, алчно говедо, ако наистина е така….прави гробища за хората с наркотиците, а той парите къде ще ги носи – пак там. И това било човек с пагон ….пфу….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.