Последни новини
Home / Законът / Не „подписка“, гаранция от 40 000 лева за Лилана постанови Апелативният специализиран съд, не единодушно

Не „подписка“, гаранция от 40 000 лева за Лилана постанови Апелативният специализиран съд, не единодушно

Defakto.bg

Отмениха освобождаването на Николай Миховски по делото срещу „групата“ за опасни отпадъци

Лиляна Деянова няма да остане с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, определена й преди десетина дни от Специализирания съд. По протест на прокуратурата Апелативният специализиран съд я замени с гаранция от 40 000 лева.

Определението е на зам.-председателя на АСНС Веселина Вълева, Мариета Неделчева и Даниела Росенова. Съдия Росенова е останала на „особено мнение“, то ест несъгласна с мнозинството.

Делото срещу Деянова, известна навремето и като певицата Лилана, и нейния съдружник Мартин Димитров е по обвинения за организирана престъпна група (без ръководител, вече), отправяне на закани към длъжностни лица и представяне на неверни данни за получаване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“. Разследването „гръмна“ през пролетта, а самата прокуратура не пропуска да търси на двамата връзки с Васил Божков, макар да нямат обвинения, свързани с него. Лиляна и Марин обаче са категорични – непирятностите им започват, след като публично и в сигнали до прокуратурата заявяват за корупция в АПИ във връзка с електронните винетки.

Деянова изкара 4 месеца зад решетките, през август мярката й бе променена на „домашен арест“. Сега ще е под гаранция, ако я внесе.

В края на август под гаранция от 40 000 лева бе освободен Мартин Димитров. И за двамата дотук съдебните състави приемат необоснованост на обвинението да са заплашвали шефове на АПИ.

С друго определение от днес същият състав на Апелативния специализиран съд отменя освобождаването на бизнесмена от Плевен Николай Миховски – той е сред обвинението за прословутата „група за опасни отпадъци“, в която прокуратурата твърди да са участвали също братята Атанас и Пламен Бобокови, бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков и др.

Специализираният съд е определил на Миховски гаранция от 100 000 лева, но АСНС го оставя под стража.

В ареста упорито е държан и Атанас Бобоков, въпреки влошеното здраве.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.