Последни новини
Home / Законът / Единодушно, Магдалена Давидова е новият председател на РС-Варна

Единодушно, Магдалена Давидова е новият председател на РС-Варна

Defakto.bg

Единодушно, с 13 „за“ кадровиците избраха Магдалена Давидова-Янева за председател на Районния съд във Варна. Това е едно от големите РС у нас, с 49 магистрати.

В надпреварата участваха трима кандидати, останалите двама също са съдии от Варна – Димитър Димитров (бивш председател на РС-Каварна) и Любомир Нинов (той бе кандидат за член на ВСС от квотата на съдиитие и днес впечатли с откровеност и необичайност на възгледи).

Магдалена Давидова пък от 2018 г. е зам.-председател на районния съд във Варна, преди това е била редови магистрат. На проведеното Общо събрание тя е получила 35 „за“ срещу 5 „за“ Димитров и 8 „за“ Нинов.

Днес претендентите бяха питани както за мерките срещу Ковид-19 в съдилищата, така и за новата съдебна карта. Те и тримата отбелязаха лошите битови условия в съдебната сграда, но не смятат, че пълното затваряне на съдилищата сега е нужно, въпреки нарастването на заразените с коронавирус.

За съдебната карта направи впечаттбение, че, според димитър Димитров радикалният вариант за реформа е най-добър, тъй като ще даде възможност на районни съдии с опит и стаж да се занимават с казусите от окръжно ниво, без да сменят градовете, в които работят.

Според Магдалена Давидова удачни са вариантите за обединяване на съдилища чрез териториални отделения и мобилност на служителите. За пандемията обяви, че варненските съдии не се страхуват и могат да се справят.

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.