Последни новини
Home / Законът / Инициатива „Правосъдие за всеки“ не се отказва от протестите за оставка на главния прокурор

Инициатива „Правосъдие за всеки“ не се отказва от протестите за оставка на главния прокурор

Defakto.bg

Инициатива „Правосъдие за всеки“ продължава традиционния си протест в сряда вечер пред Съдебната палата.  Не се отказваме да говорим на висок глас за тежките проблеми в правосъдието, засягащи всеки един от нас, много от които изникват тихомълком, съобщиха от инициативата.

Не се отказваме от искането за реформа в прокуратурата и оставка на главния прокурор сега! Не можем да чакаме до редовния избор за главен прокурор след още шест години!

Настояваме твърдо и неотклонно и за оставките на кадровиците от Висшия съдебен съвет! Те искат удобно да се приберем в къщи и да забравим за оставките, това е техният сценарий, но ние не сме съгласни с него! Няма как да оставим една опасна и некадърна власт да се разпорежда със съдбите ни, защото това е опасно за правата ни и дори за здравето и живота ни!

Спазвайте противоепидемичните мерки и социалната дистанция, но не се отказвайте от свободата си, призовават от „Правосъдие за всеки“.

Заради епидимичната обстановка,  „Отровното трио“ спря ежедневните протести в  116 ден на гражданско недоволство срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев. „Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията“, написаха в съобщение организаторите.

Протестът ще бъде надграден с нови форми,  като в идния четвъртък е предвидено да бъдат хвърляни пред Министреския съвет стари обувки на приятели,  напуснали страната.

About De Fakto

Проверете също

Гешев: Закриването на спецправосъдието е национална трагедия, изгражда специализации в 28-те прокуратури в страната

Главният прокурор Иван Гешев инициира възстановяването на специализациите в 28-те прокуратури в страната.Целта е  да …

Съветът за криминологични изследвания набеляза три основни теми за 2023-а година

Съветът за криминологични изследвания (СКИ) проведе първото си заседание днес и набеляза три основни теми, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.