Последни новини
Home / Законът / Адалберт Живков е новият шеф на Софийската военноокръжна прокуратура

Адалберт Живков е новият шеф на Софийската военноокръжна прокуратура

Defakto.bg

Единодушно, Прокурорската колегия на ВСС избра Адалберт Живков Кръстев за ръководител на Софийската военноокръжна прокуратура.

Той бе и единствен претендент за поста.

Бил е юрисконсулт, разследващ полицай, военен следодател, военен прокурор от 2008 г. От 2004 г. работи в столичната воненоокръжна прокуратура. Завършил ЮЗУ „Неофит Рилски“.

През годините Адалберт Живков няколко пъти попадаше в обсега на медийното внимание заради проверки и дела. Той беше обвинен за представяне на невярна  медицинска карта в конкурс за ЧСИ, но съдът окончателно чете „невинен“. Срещу него имаше и проверка заради водена преписка за злоупотреби във ВМА, в крайна сметка ериозни нарушения не са открити. През годините е имал едно порицание,  през последните 5 г. няма налагани дисциплинарни наказания. Той е компететентен, притежава необходимите за поста професионални и нравствени качества, са заключенията на комисии на ВСС.

В столичната военноокръжна прокуратура в момента щатовете са за един ръководител, двама заместници, 8 прокурори – половината командировани, включително в специализираната прокуратура, 7 следователи, 38 служители. Тя покрива включитебно районите на Плевен и Велико Търново.

Като проблеми по време на изслушването му от кадровиците Адалберт Живков изтъкта затрудненото взаимодействие с Военна полиция и ДАНС, даде заявки за търсене на решения.

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.