Последни новини
Home / Законът / Одобрените кандидати за младши съдии подават декларации за несъвместимост до 30 ноември

Одобрените кандидати за младши съдии подават декларации за несъвместимост до 30 ноември

Defakto.bg

Одобрените кандидати за младши съдии имат срок до 30 ноември включително да подадат декларации за несъвместимост по чл. 195, ал.1 от Закона за съдебната власт. Това напомнят днес от ВСС. Декларациите са задължителни за младшите магистрати, влизащи в системата.

Става дума за юристите, класирани в конкурса за 29 младши съдии, заявили желания за назначения и влезли в окончателния списък, гласуван от Съдийската колегия.

Тази година списъкът бе одобряван на два пъти – първо на 6 октомври, а после променен и допълнен на 20 октомври.

От ВСС по този повод съобщават:

„Уведомяваме ви, че решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 33/06.10.2020 г., т. 11, изм. и доп. с решение по протокол № 36/20.10.2020 г., т. 12 за приемане на окончателния списък на одобрените кандидати за младши съдии е влязло в законна сила на 30.10.2020 г. и е публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, Раздел „Важно“ – „Конкурсни процедури“ – „Конкурс за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“.

Във връзка с горното и в изпълнение на изискванията на чл. 186, ал. 8 от Закона за съдебната власт, кандидатите за младши съдии следва в едномесечен срок (до 30.11.2020 г., включително) да подадат декларация за обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ (pdf ; doc) в деловодството на Висшия съдебен съвет или да я изпратят по пощата.

Със Заповед № РД-11-58/27.10.2020 г. директорът на Националния институт на правосъдието определи 30 ноември 2020 г. (понеделник) за начална дата на курса на задължителното първоначално обучение на кандидатите за младши съдии, випуск 2020-2021 г. Обучението ще се проведе в периода от 30 ноември 2020 г. до 29 август 2021 г., включително. Допълнителна информация може да търсите на интернет страницата на Националния институт на правосъдието http://www.nij.bg/.“

About De Fakto

Проверете също

Национална конференция: От медиацията всички печелят – и страните по делата, и правораздаването, каза министър Зарков

Медиацията може да се окаже ситуация, в която всички печелят – системата на правораздаването, хората, …

Българка е екстрадирана в САЩ по обвинение за криптоизмамата „УанКойн“ (допълнена)

Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.