Последни новини
Home / Законът / Ген. Атанас Атанасов: На златните кюлчета в чекмеджето на Борисов, е изобразен самият той

Ген. Атанас Атанасов: На златните кюлчета в чекмеджето на Борисов, е изобразен самият той

Defakto.bg

На златните кюлчета, заснети в чекмеджето на Бойко Борисов, е изобразен неговия портрет. Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в студиото на БТВ тази сутрин.  Атанасов обясни, че  знае това от добре информиран източник, който е получил такова кюлче.  Допълни, че  златните кюлчета са част от лимитирана серия, която Борисов раздавал на приближените си.

Подобна информация се появява за първи път. На въпроси на водешия кой е нейния източник, Атанасов не отговори, но заяви,  че  е напълно сигурен в информацията –  била му споделена от човек, на който има доверие. (През юни се появиха скандални снимки,  на които в нощното шкафче на Борисов се видяха  пачки с 500 еврови банкноти и златни кюлчета, а отгоре оръжие. Прокуратурата още не се е прознесла по скандала).

Атанасов обяви, че  ДСБ в момента завършва проучване на „около 70 едри корупционни казуса, съпътствали управлението на Борисов, от които става ясно, че наистина всяка година в България се крадат огромно количество пари“, и скоро тези казуси ще бъдат оповестени. „Когато „Демократична България“ е част от следващия парламент, ще работи основно за това да се разследват тези корупционни схеми“, подчерта той.
Основният проблем в управлението на страната е липсата на доверие в правителството над 70% от българите нямат доверие на тази власт, каза Атанасов. По думите му липсата на подкрепа блокира работата на кабинета, а това се отразява и върху овладяването на кризата с COVID -19

Борисов има две важни обстоятелства, започващи с буквата срам и страх. Той от една страна няма чувство за срам.  Излезе да се бие в гърдите, че март-април ще ни оправи. В същия момент страхът му го стяга страхът от евентуални предсрочни избори удари здравната сигурност на страната, защото той не смее да въведе тежки ограничителни мерки, които са необходими в момента, коментира Атанасов. Той смята, че в основата на страха на Борисов стои опасението, че хората ще излязат на протести, ако се въведат по-строги мерки.

Според Атанасов,  невежеството убива повече от пандемията. При управлението на една система е изключително важно да има доверие между тези, които взимат решенията и тези, които трябва да ги изпълняват. Това в България е разрушено, затова Борисов се крие, смята той. Наливат се пари в публичния сектор  да си купува Борисов доверието на чиновниците, които е назначил. 30% ще им увеличава заплатите по незнайни причини,  заяви  политикът. Той беше категоричен, че здравната криза застрашава националната сигурност. Според него се наливат милиарди в здравната система, а липсват COVID легла, което е недопустимо.

Тази криза е заплаха за националаната сигурност, според българското законодателство. Къде е парламентът? Къде е правителството? Къда са другите институции? Защо не свикат заседание на Консултативния съвет? Борисов се страхува, че му е много нисък рейтингът„, заяви още ген. Атанасов.

Той коментира, че Борисов и Радев, въпреки че не се обичат, е трябвало да се разберат и да си партнират по отношение на кризата.

Те не са избрани да се обичат. Това бездействие на нищо не прилича“, отбеляза  лидерът на ДСБ.  Атанасов смята, че Борисов е предимно виновен за това неразбирателство.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.