Последни новини
Home / Законът / Агенцията по вписванията предупреждава за по-бавно обслужване поради болни и карантинирани служители

Агенцията по вписванията предупреждава за по-бавно обслужване поради болни и карантинирани служители

Defakto.bg

Агенция по вписванията предупреждава, че в идните дни, на база отчетена тенденция, е възможно да има забавяне при обслужването в офисите на службите по вписванията.

В съобщението се казва, че от  днес,  09.11.2020, Имотен регистър в Агенцията по вписванията работи с намален състав заради голям  брой заболели или карантинирани служители. Към момента на работа присъстват по-малко от половината служители в София. Те са разпределени по всичките 5 направления, обслужващи Имотния регистър – приемане на документи на гише, обработка на архив, обработка на сделки, поща и информационен център, съобщават от Агенцията.

В създалата се ситуация, Агенция се опитва да направи реорганизация, така че работата на Имотен регистър, където повечето услуги изискват работа на гише, да не спира. Въпреки усилията, при силно намаления състав на служителите и нарастващият брой на сделки, днес се наложи изчакване на клиентите, което доведе до напрежение,  посочва  службата.

Според статистиката, при средно 300 сделки, вписвани на ден, за последния работен ден – 06.11.20, има реализирани 415.  Въпреки това, процесът по вписвания, отбелязвания и заличавания към днешна дата се случва ускорено, с 2 дни преди законово регламентирания 3-дневен срок,  отбелязва съобщението.

Агенция  информира също, че ситуацията в службите по вписванията в страната е аналогична. Почти всеки ден се налага карантиниране на служители на Службите по вписванията в малките населени места. Тече процес по динамична реорганизация и се командироват служители от близките по район служби от по-големите градове, а целта е да не спира работата на Службите по вписванията.

 

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.