Последни новини
Home / Без категория / В сряда вечер „Правосъдие за всеки всеки“ отново ще призове за „Съдебна реформа сега!“

В сряда вечер „Правосъдие за всеки всеки“ отново ще призове за „Съдебна реформа сега!“

Defakto.bg

„Правосъдие за всеки“ кани  гражданите пред Съдебната палата в сряда от 18 ч.  традиционния протест под надслов  „Правосъдие без каскет“.   На  светлия Християнски празник на покровителя на семейството Свети Мина да бъдем пак заедно в отстояване на ценностите и свободата си, в търсене на правото и справедливостта, които искат да ни отнемат, призовават от инициативата.

Във времето, когато вече мнозина обръщат погледи към бъдещите парламентарни избори, искаме да изтъкнем нашето мото „Съдебна реформа сега!“ – с акцент върху прокуратурата, недокоснатата от промени институция в съдебната система. Нека припомним, че нейните магистрати, наричани у нас обвинители, са адвокати на държавата в усилията за налагане на правов ред. Действията и практиките, под ръководството на всевластния главен прокурор обаче, говорят за съвсем друга мисия, която не е в полза на гражданите. Това се вижда всеки път, когато се извършват поръчкови атаки или акции с популистки цели, а се пропускат жизненоважни проблеми като хаоса в здравеопазването по време на пандемия.

Нека пак поискаме оставката на Иван Гешев и Висшия съдебен съвет пред Съдебната палата, която символизира Правосъдието! Бъдете здрави и спазвайте противоепидемичните мерки!

About De Fakto

Проверете също

От „Правосъдие за всеки“ обявиха, че менторството на Пеевски над съдебната реформа е червена линия, която няма да пресекат

Най-важната задача пред народните представители в този момент е приемането на редовен бюджет за 2023 …

В Министерство на процедурата тръгва публично изслушване на 13 кандидати за съдия в ЕСПЧ

Днес от 10:00 ч. в сградата на Министерството на правосъдието, (гр. София, ул. „Славянска“ № …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.