Последни новини
Home / Законът / Още един районен съд без открити заседания от днес

Още един районен съд без открити заседания от днес

Defakto.bg

Още един районен съд спира провеждането на открити заседания от днес.

Със заповед на председателя на РС-Разлог Венина Полежанова открити съдебни заседания няма да се провеждат от 16 ноември до 29 ноември с изключение на неотложните дела по чл. 329, ал.3 от Закона за съдебната власт. На съдиите-докладчици се разпорежда да пренарочат отложените дела в разумен срок.

Така почти изцяло се попълва каталогът на съдилищата в Благоевградско, в които няма да се провеждат открити заседания поне до края на месеца заради усложнената ситуация с Ковид-19.  В Окръжен съд-Благоевград  те няма да се провеждат до 16 декември включително. Подобни заповеди обаче няма за административния съд в града, без ограничения очевидно работи и РС-Петрич.

От дадената им с новите мерки на Съдийската колегия възможност по тяхна преценка да спират откритите заседания за „разумен срок“, според епидемичната обстановка в района и броя на заболелите магистрати и служители, освен в Благоевградско, дотук се възползваха от Специализирания наказателен съд, ОС и РС – Велико Търново, районния съд в Провадия. Със заповед на председателя на Апелативен съд-Пловдив пък бе преустановен достъпът до адвокатската стая в съдебната палата.

Точка първа в утрешното заседание на Съдийската колегия отново е объждане на работата в рамките на извънредната епидемична обстановка. По наша информация дотук е постъпило питане от административен съд, но не за спиране на открити заседания, а за указания кои тестове да прилага при проверката магистрати и служители – антигенните или PCR. Поводът е указание на Пленума на ВСС от 5 ноември в масовите проверки за заразени да се включат антигенните тестове.

About De Fakto

Проверете също

ВСС отхвърли искане на Гешев за отлагане на заседанието, прие да изслуша Сарафов, Тодоров и дежурните следователи от 1 май

Чрез адвоката си Радостина Томова главният прокурор Иван Гешев  поиска отлагане на заседанието на Пленума …

Председателят на СЕС Кун Ленартс открива 30-ия конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE) в София

ХХХ конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE), ще се проведе в периода 31 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.