Последни новини
Home / Законът / Борисов обещава безплатно и доброволно ваксиниране срещу COVID-19

Борисов обещава безплатно и доброволно ваксиниране срещу COVID-19

Defakto.bg

„Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най- бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19“.  Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, съобщава пресслужбата на МС.
За да бъде гарантиран достъпът на българите до одобрените ваксини, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС. Именно по този механизъм България ще разполага с нужните количества имунизации в условията на пандемия.
Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й“, подчертава  Борисов.

Правителството е осигурило още 14 000 000 лева за още 17 280 флакона ремдесивир, който в комбинация с други медикаменти спасява живота на тежкоболните българи с COVID-19, посочва съобщението.

About De Fakto

Проверете също

Кадровиците приеха безмълвно и “за сведение” доклада на съдия за свършеното в Брюксел

Без никакъв дебат и “за сведение” Съдийската колегия прие доклада на Катерина Енчева за свършеното …

Съдът на ЕС: Прокурорите не са „изпълняващ съдебен орган“ за европейската заповед за арест, ако министър им дава указания

Прокурорите в Нидерландия не са „изпълняващ съдебен орган“ за целите на изпълнението на европейска заповед …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.