Последни новини
Home / Законът / Валери Симеонов настоява: Пълна карантина „поне за три седмици“ и онлайн работа на депутатите

Валери Симеонов настоява: Пълна карантина „поне за три седмици“ и онлайн работа на депутатите

Defakto.bg

Неотложно трябва да се  въведе поне  триседмична карантина в страната,  заяви  зам.председателят на НС Валери Симеонов.  Идната седмица той ще  предложи мярката на Политическия съвет на управляващата коалиция. Намерението си  той оповести пред  тв Европа и обяви, че  държавата изостава с  взимането на конкретни мерки за противодействие на разпространението на заразата от коронавирус.

Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва„, каза той.

Симеонов не приема аргумента, че затваряне на държавата може да разклати икономически държавата. След гласуването на държавния бюджет за догодина  той ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите.

Симеонов  обясни, че е изразявал неколкократно позицията си  пред партньорите от ГЕРБ, но не е бил чут.

Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави”, каза  Симеонов и даде  примери с Белгия и Полша. „Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината”, отбеляза Симеонов.

Мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци, заяви той.

Симеонов  коментира и казуса, при който заведение заключва вратите си след 23:30 часа, за да продължи партито, без да бъде санкционирано.

Полицаите стоят като статисти отвън, вместо да приложат закона с цялата му строгост – да вземат прокурорско разрешение и разбият вратата. Това заведение трябва да бъде затворено„, категоричен бе лидерът на НФСБ.

 

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Министър Зарков: На действащия парламент му остава една седмица живот и едно важно изпитание – НПК

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който е на визита в  САЩ, следи ставащото със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.