Последни новини
Home / Законът / Съдът остави в ареста „лъже полицаи“, ограбили спестяванията на 79-годишна жена

Съдът остави в ареста „лъже полицаи“, ограбили спестяванията на 79-годишна жена

Defakto.bg

Районният съд в Айтос е задържал „под стража“  Петър Д. и Атанас Ж.,   отнели над 11 000 лева от възрастна жена чрез измама по телефон. Мярката е взета по искане на районна прокуратура, а двамата са обвинени, че „ възбудили и поддържали в заблуждение 79-годишна жена“ и така са й отнели от 11 100 лева и 62 евро.

Грабежът е извършен  на  19.11.2020 г. в град Айтос. Той е  квалифицирано по чл.210, ал.1, т.1 и т.2, вр. чл.209, ал.1 от НК.

Двамата герои мъже са представили за полицейски  служители  и така са заблудили и подвели жената да  да изтегли всичките си спестявания и да им ги предаде, „за да бъдат разкрити измамници“

Пострадалата жена предала всичките си спестявания, които поставила в дамска чанта до контейнер за боклук в близост до голям супермаркет в града. Така тя изпълнила указанията на мнимите полицейски служители и се отдалечила от чантата с парите.  В съобщението не се посочва  дали възрастната жена междувременно е уведомила полицията за измамата,  но двамата са  задържани в момента, в който са прибили  парите.

При последвалото претръсване в домовети им са  открити вещи, отнети при други телефонни измами, осъществени в град Карнобат, съобщава прокуратурата. Общата щета от телефонните измами, осъществени в двата града възлиза на над 95 000 лева.

Определението на районен съд – Айтос подлежи на обжалване пред окръжен съд –Бургас.

About De Fakto

Проверете също

Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Варна

  Димитрин Василев, Йоан Михайлов и Николай Налбантов встъпиха в длъжност като младши прокурори в …

Разследват Лена Бориславова за неизгодна сделка с ББР, съобщава bTV

Софийската градска прокуратурата е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка срещу началника на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.