Ивайло Данов, председател на САК

На свое заседание Софийският адвокатски съвет е определил  състава на  Избирателната комисия за изборите на делегати на САК за ОСАС, които ще се е проведат на 30-31.01.2021 г.  Ще бъдат  организирани серия от публични дискусии по концепцията за нов Закон за адвокатурата, а по предложение на председателя на САС адвокат Ивайло Данов ще бъде проведена лекция-дискусия на тема: Как да опазим психичното си здраве в условията на КОВИД-19, с лектор д-р Цветеслава Гълъбова.

Цялото съобщение на САС:

 • Вчера се състоя съвместно заседание на адвокатския съвет, контролния съвет и дисциплинарния съд на САК. На заседанието беше определен съставът на Избирателната комисия за изборите на делегати на САК за ОСАС, които следва да се проведат на 30-31.01.2021 г., съгл.- разпоредбата на чл.81(1) от ЗА.
  Председателят и първият член на избирателната комисия бяха определени с единодушие от всички гласували членове на трите органа на САК, а останалите членове на Избирателната комисия с мнозинство.
  На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет постигна консенсус и взе решение за организиране и провеждане на поредица от публични дискусии за обсъждане на концепцията за нов Закон за адвокатурата, които ще се проведат под формата на уебинари.
  Софийският адвокатски съвет постигна консенсус и взе решение да осигури за адвокатите от САК ползване на правно-информационните системи на АПИС (АПИС ПРАВО И АПИС ПРАКТИКА) и на СИЕЛА (НОРМА и Съдебна практика) за срок от една година на преференциални цени за сметка на бюджета на колегията.  Освен това с АПИС и СИЕЛА са договорени преференциални цени за ползване на програмните продукти от адвокатски кантори, съдружия и дружества с пет и повече отделни пароли за достъп (брой работни места). Допълнителна информация по тези въпроси ще публикуваме на сайта на колегията.По инициатива на председателя на САК адвокат Ивайло Данов на 27.11.2020г. /петък/ от 15.00ч. ще се проведе лекция-дискусия на тема: Как да опазим психичното си здраве в условията на КОВИД-19, с лектор д-р Цветеслава Гълъбова.Д-р Цветеслава Гълъбова е психиатър, магистър по икономика, експерт съдебна психиатрия, директор на Държавна психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ в гр.Нови Искър, член на медицинския експертен съвет за борба с КОВИД-19, национален експерт по психиатрия на Български лекарски съюз.Лекцията-дискусия ще бъде организирана под формата на уебинар чрез платформата Zoom.

  Участието във уебинара ще се осъществява през следният линк: https://us02web.zoom.us/j/82201654710?pwd=QmNvc1BQc2ZJNUVkOUpxYmYvZWJXZz09

  Алтернативно, за вече регистрирани потребители на Zoom, може да ползвате следните детайли, за да участвате в уебинара: Meeting ID: 822 0165 4710

  Passcode: 665256

  За колегите, които няма да имат възможност да се включат, при съгласие на лектора ще бъде осигурен запис на лекцията-дискусия на сайта на САК.

  За улеснение на колегите прилагаме и кратка инструкция за работа с платформата Zoom, която може да изтеглите на следния линк:

  Уведомяваме Ви също така, че поради неотложен ангажимент на лектора адв. Таня Радуловска планираното за 02.12.2020г. онлайн обучение на тема: Съдебно-деловодни практики ще се проведе на 09.12.2020г.(сряда) от 14ч.