Последни новини
Home / Законът / Ново решение: Тестват безплатно магистрати и служители с PCR, без уговорки. И още

Ново решение: Тестват безплатно магистрати и служители с PCR, без уговорки. И още

Defakto.bg

Пленумът на ВСС промени решението си за тестването на магистрати и служители за коронавирус.

На 5 ноември кадровиците указаха на административните ръководители да организират масови изследвания с антигенни тестове, а далите положителни проби да бъдат изпращани и на PCR, като разходите се поемат от съдебния бюджет.

По предложение на Георги Чолаков, решението вече е, че Пленумът на ВСС указва на административните ръководители на органите на съдебната власт да организират провеждането на PCR или антигенен тест на магистратите или съдебните служители, като разходите за тестове да бъдат за сметка на бюджета на органите на съдебната власт. С промяната отпада изискването извършването на PCR тест да се осъществява само след проведен и установен положителен резултат от антигенен тест за COVID-19, уведомяват от ВСС.

Освен това Пленумът е откликнал на призива на финансовия министър и прехвърля 1 милион лева от бюджета на съдебната власт за „дейности, свързани с превенция на разпространението на COVID – 19“.

Купуват парцели край морето в Лозенец

Съобщението на съвета по този въпрос е:

„Пленумът на ВСС даде съгласие да бъдат придобити чрез договор за покупка два поземлени имоти – частна общинска собственост в с. Лозенец, община Царево, обл. Бургас за сумата от 186 584 лв. без ДДС и 223 900, 80 лв. с ДДС с цел придобиване на земята върху, която са изградени почивните бази, стопанисвани от Върховния административен съд. Същите се използват целогодишно от магистрати и съдебни служители от цялата съдебна система за краткотраен отдих и за провеждане на мероприятия с професионално-квалификационна насоченост.

Представляващия ВСС е упълномощен да направи предложение чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството до Министерски съвет, за предприемане на действия по закупуване на имотите, както и да сключи договорите за покупка, след получаване на Решение на Министерски съвет. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на съдебната власт, след актуализиране на поименното разпределение на разходите по параграф „Основен ремонт на ДМА“ по бюджета на съдебната власт за 2020 г., като се намалят утвърдените средства за изпълнение на годишната задача за обект: „Реконструкция и ремонт на имот, находящ се в гр. Банкя за нуждите на НИП“

Наемат помещения за дейта центрове от „Информационно обслужване“ и А1

От ВСС информират:

„Пленумът на ВСС възложи на представляващия Висшия съдебен съвет да подпише договори за наем на оборудвани помещения за разполагане на хардуер за нуждите на централизираните информационни системи на органите на съдебната власт с „Информационно обслужване“ АД и на стойност 54 000 лв. без ДДС и с „А1“ на стойност 54 000 лв., за срок от 12 месеца.

Решението е във връзка с доставено основното и резервно оборудване по договор за доставка, инсталиране, конфигуриране и поддръжка на ИТ инфраструктура, в която ще работи ЕИСС и Специализирана информационна система за мониторинг и анализ“.

About De Fakto

Проверете също

Гешев за отстраняването си: Работя за българските граждани, а не за българските политици, които са вредни

С кворум от 19 души беше открито заседанието на ВСС по искането  на  проф. Янаки …

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев, мъжът предизвикал катастрофа и отнел живота на две жени

Георги Семерджиев, мъжът, който на 5 юли вечерта предизвика тежка катастрофа в София и отне …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.