Последни новини
Home / Законът / Капацитетът Веселин Марешки оцени юридическата компетентност на проф. Пламен Киров като „гола вода“ (допълнена)

Капацитетът Веселин Марешки оцени юридическата компетентност на проф. Пламен Киров като „гола вода“ (допълнена)

Defakto.bg

„Воля“ има свой проект  за конституция, но няма да го показва, за да не го откраднат

„Воля“ има свой проект за нова Конституция – това изненадващо съобщи лидерът партията Веселин Марешки тази сутрин пред БТВ. „Не сме го представили, защото нямаше с кого да дебатираме, щеше да се види кой използва добри експерти. Никой нищо не представи, всички избягаха. Нека другите да си покажат проектите, иначе ще ни го откраднат„,  уточни Марешки.

Аз не съм юрист, но явно имам повече ум,  каза той и персонално нападна проф. Пламен Киров, ръководител на катедрата по Конституционноправни науки в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ и бивш конституционен съдия.   Гневът на Марешки бе провикаран от интервю на проф. Киров пред същата телевизия  от  миналата седмица, в което юристът коментира  съмнителното ниво на юридическа мисъл“ в сегашното Народно събрание.

Погледнете състава на времената комисия за  нова конситуция- половината не са юристи. Казват,  че са намерили  експерти за оценка на проекта. Аз смятам, че не са намерили и не са достатъчно  икренни. Нито един от колегите, с които обменяме мнения, не си  призна, че се е съгласил да стане експрет на тази комисия„, заяви проф. Киров.   Добави също, че  проектът  на ГЕРБ е преследвал  политически, не юридически цели, които е постигнал, за  да не се стигне до оставка на кабинета, служебно правителство на президента Румен Радев и предсрочни избори. Едно нещо като започне като порнография, завършва като порнография, каза той.

Марешки заяви, че Киров говори нелепости, въпреки че е обявяван за „връх на конституционализма“, а той самият води битка с невежеството.

„Този връх на конституционалиста е гола вода. Той няма хал хабер от конституция„, оцени способностите на професора на Марешки.

Лидерът на „Воля“ каза още,  че  проектът на партията му  за нова конституция, в който той лично инвестирал пари, е  бил писан от адвокати, „но не такива, които не знаят конституцията“.  Той обаче предупреди, че няма да го  публикува,  преди президентът да покаже своя, защото се опасява да не му го изплагиатстват.  „Ако бяхме извадили проектите, щяхме да видим кой е ползвал най-добрите юристи конституционалисти, кой има акъл в главата си„, категоричен бе той.

Лидерът на Воля отрече тезата на  проф. Киров, че при Народно събрание със 120 депутати се променя политическото представителство и при същата избирателна система малките партии, каквато е и „Воля“, няма да влязат в парламента.  „Това са  важни проблеми,  които се нуждаят от задълбочено и професионално обмисляне  в този парламент, а там такива неща не се случват“, коментира професорът.

„Това е пълна глупост, този човек е гола вода“,  заключи  оценката си Веселин Марешки.

Проф. Пламен Киров

Кой е проф. Пламен Киров

Проф. д-р Пламен Киров е ръководител на катедрата по Конституционноправни науки в ЮФ. Преподава по „Конституционно право“ и  „Избирателни системи и процедури“ в специалност  „Право“ и  „Европейски избирателни системи“ в специалност „Международни отношения“.

Роден е в гр. Плевен, където завършва Математическа гимназия „Гео Милев“. През 1985 г. завършва право и придобива магистърска степен в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2000 г. успешно защитава дисертационен труд на тема “Избирателна система и политическо представителство” и придобива докторска степен.

От 2004 г. до 2015 г. е доцент по Конституционно право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и в Юридическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. През 2015 г. става професор по Конституционно право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. Св.Кирил и Методий“, а от 2018 – в Академия на МВР.

Преподавателска дейност проф. Киров е осъществявал и в други висши учебни заведения – в Нов български университет, Университет за национално и световно стопанство, РУ „Ангел Кънчев“, ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Има специализации в: Гърция – 2004 г.,  Съединени американски щати – 2006 г. и 2009 г., Холандия – 2008 г., Италия – 2010 г. и 2014 г.

Из читателската ни поща: Единствената привилегия на глупака е, че не може да осъзнае колко е прост!  България не заслужава професор Пламен Киров. Благодаря ти професоре, че си един от малцината останали в България, които се борите с невежеството волю или неволю. Жал ми е, че се случва това, но се радвам, че не живея в България. Брутална простотия, която няма край!

(Noname)

 

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши иска „собствени“ следователи по делата и достъп до националните база данни за престъпността

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя в четвъртък  за спешно преразглеждане на законодателството, уреждащо …

На първа инстанция: Осъдиха на 20 години „лишаване от свобода“ жена, опитала да убие 3-месечното си момченце

Окръжен съд – София е наложил 20 години „лишаване от свобода на М.Б. (на 21 …

Един коментар

  1. Единствената привилегия на глупака е, че не може да осъзнае колко е прост!
    Ex nihilo nihil fit!
    България не заслужава професор Пламен Киров. Благодаря ти професоре, че си един от малцината останали в България, които се борите с невежеството волю или неволю. Жал ми е, че се случва това, но се радвам, че не живея в България. Брутална простотия, която няма край!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.