Последни новини
Home / Законът / Гаранция от 40 000 лева за граничен полицай, обвинен за подкуп, постанови Апелативният специализиран съд

Гаранция от 40 000 лева за граничен полицай, обвинен за подкуп, постанови Апелативният специализиран съд

Defakto.bg

Задържаният през юни по обвинение за участие в престъпен сговор за “смачкване” на разследвания за каналджийство и взет подкуп от 2 000 лева граничен полицай Бисер Костадинов да излезе от ареста. Това постанови днес Апелативният специализиран съд и му определи 40 000 лева парична гаранция.

АСНС е отменил отказа на Специализирания съд да замени “задържането под стража” за Костадинов с по-лека мярка за неотклонение. Определението е окончателно.

Става дума за гръмка акция на Специаизираната прокуратура и МВР, обявена на специална пресконференция през юни. Тогава бе оповестено залавянето на двама гранични полицаи – Бисер Костадинов и Живко Пацев, които поискали от двама разследвани за каналджийство първо по 4 000 лева, но после склонили на 2 000 лева общо. Както и че измислили гъвкава схема да превъртат с помощта на своята позната Нина Петрова парите през оборотните на заведението, в които жената работи, за да се застраховат срещу евентуално белязани банкоти. Вземането на твърдяните 2 000 лева обаче е станало директно.

Тогава Специализираният съд отказа да задържи когото и да било от тримата и им определи “подписки”.

Апелативният специализиран съд обаче постанови арест за Костадинов и Пецов по повдигнатите им обвинения по чл. 321, ал. 6 и чл. 302 НК, но Петрова бе оставена без мярка за неотклонение заради липа на достатъчно данни да е участвала в твърдяния престъпен сговор.

About De Fakto

Проверете също

Първа операция на Европейската прокуратура за укриване на данъци стигна и до България

Тази сутрин Европейската прокуратура (EPPO) е провела координирана операция, при която са извършени  обиски, арести …

Антикорупционната комисия глоби бившия кмет на Созопол с 5000 лв. за конфликт на интереси, отне му още 155 000 лв.

Заради установен конфликт на интереси Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.