Последни новини
Home / Законът / Съдилища без открити заседания и през декември заради пандемията

Съдилища без открити заседания и през декември заради пандемията

Defakto.bg

Нова порция съдилища в страната спират провеждането на открити заседания, през декември, заради разпространението на Ковид-19, със заповеди на ръководителите им.

Вчера на заседание на Съдийската колегия на ВСС, по повод разпореждания на председателите на най-големите, софийски съдилища, препращащи преценката за това на отделните докладчици, бе отбелязано, че различният режим води до объркване на страните и е прехвърляне на отговорности.

Де факто често информира за съдилищата, в които не се провеждаха открити заседания през ноември. В някои от тях срокът продължава и през декември. Така в ОС-Благоевград непровеждането е до 16 декември включително. В РС-Габрово е до 4 декември включително, такъв е и срокът в Казанлък. В Харманли до 31 декември отсрочват откритите заседания с повече участници

Новите съдилища

Със заповед на председателя на Районен съд-Ботевград Недко Петров открити заседания няма да се провеждат от 7 до 20 декември включително, без неотложните. Заповедта е мотивирана с „усложнената епидемична обстановка на територията на гр. Ботевград и в страната, анализ на броя на заразените с Covid-19 граждани в Софийска област и общините Ботевград и Правец за последните 14 дни, както и този на заразените и поставени в изолация магистрати и служители от Районен съд-Ботевград, броя на насрочените открити съдебни заседания за периода 07.12.2020 г.-20.12.2020 г. и  становището на РЗИ-Софийска област“. Председателят Петров разпорежда също съдиите и служителите с положителни PCR тестове НЕЗАБАВНО да уведомят него и административния секретар.

Със заповед на председателя на Районен съд – Видин Даниел Цветков при отсъствие на докладчика насрочените между 30 ноември и 21 декември открити заседания да се отсрочват и да не се преразпределят на друг съдия.

Със заповед на председателя на Районен съд – Берковица Юлита Георгиева се разпорежда да не се провеждат открити заседания от 30 ноември до 18 декември включително, като през този период справки за дела се правят само по телефона и онлайн.

Със заповед на и.ф. председателя на Районен съд – Тополовград Иван Христов се нарежда да няма открити съдебни заседания от 30 ноември до 31 декември включително, с изключение на неотложните.

Със заповед на председателя на Районен съд – Варна Магдалена Давидова-Янева  открити заседания няма да се провеждат само за няколко дни – от 1 до 4 декември включително, без неотложните.

В Районен съд – Добрич със заповед на зам.-председателя Мариана Момчева няма да се провеждат открити заседания от 1 до 14 декември включително, като насрочените за този период се считат за отложени и ще има ново призоваване на страните. Тук също не влизат неотложните дела.

Със заповед на председателя на Районен съд – Карлово Асима Вангелова-Петрова няма да се провеждат открити заседания от 1 до 14 декември включително.

На снимката: Сградата на Районен съд-Ботевград

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Йорданова е включила за четвъртък в дневния ред на ВСС предложенията за отстраняване на Гешев

За отговорността на главния прокурор аз предприемам всички възможни законови стъпки. В насрочения пленум на …

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.