Последни новини
Home / Законът / От четвъртък: Софийският адвокатски съвет започва публична дискусия по концепцията за нов Закон за адвокатурата

От четвъртък: Софийският адвокатски съвет започва публична дискусия по концепцията за нов Закон за адвокатурата

Defakto.bg

Ивайло Данов: Начинът да постигнем консенсус е не само да „слушаме“, но и да „чуваме“ аргумените  на колегите

Днес от 15 ч. на 03.12.2020 г.(четвъртък) Софийският адвокатски съвет открива  първата дискусия по концепцията за нов Закон за адвокатурата. Решението е взето на заседание на САС от 1 декември т.г. и включва  поредица от публични дискусии.

Моето мнението е, че адвокатската  общност трябва предварително да обсъди и постигне съгласие по всички важни за адвокатите въпроси. И  едва тогава да бъдат отправени като предложения до Видшия адвокатски съвет.  Начинът да постигнем консенсус е не само да „слушаме“, но и да „чуваме“ аргументите за и против всяка една теза“, коментира инициатива пред Де Факто  Ивайло Данов, председател на САК.

Срокът определен от Висшия адвокатски съвет за предоставяне на становища изтече на 30 ноември, но няма пречка обсъжданията да продължат, добави той.

Публичните дискусии ще се провеждат под формата на уебинари всеки четвъртък в часовия интервал от 14 ч. до 17 ч.

Адвокатите, които желаят да се включат в дискусията, могат да използват следния линк:  https://us02web.zoom.us/j/81183999179?pwd=MHJSUlhOUk8wZmVjWVJwQXdGYzJtQT09

Предстои разкриването на виртуални и физически ПОС терминали, които ще облекчат значително колегите от САК при плащане на членски внос към САК и ВАдвС, както и на осигурителни вноски към ОК „Адвокат“, съобщават от САС.

На заседанието от 1 декември е  взето и  решение за осигуряване на „зелен коридор” за бързи антигенни тестове за COVID-19 за адвокатите от САК. Механизмът, по който ще се осъществява услугата и лабораториите, в които ще се извършват изследванията, ще бъдат допълнително оповестени.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.