Последни новини
Home / Законът / Пред Международния съд в Хага: Кенийски адвокат съди Израел и Италия за убийството на Исус Христос

Пред Международния съд в Хага: Кенийски адвокат съди Израел и Италия за убийството на Исус Христос

Defakto.bg
Дола Индидис, адвокат и бивш говорител на кенийската съдебна система търси възмездие за смъртта на Исус

Кенийски адвокат е подал петиция до Международния съд в Хага, в която се твърди, че процесът и разпъването на Исус Христос са били незаконни, а държавата Израел, наред с други, трябва да носи отговорност, предаде  найробийският вестник в Кения.

Дола Индидис, адвокат и бивш говорител на кенийската съдебна система,  се опитва да съди Тиберий (император на Рим, 42 г. пр. Н. Е.), Понтий Пилат, селекция от еврейски старейшини, цар Ирод, Република Италия и Държавата на Израел.   Адвокатът съди Израел и Италия за убийството на Исус
„Днес доказателствата са записани в Библията и не можете да дискредитирате Библията“, казва Индидис пред Kenyan Citizen News.

Въпреки че онези, които според него е трябвало да бъдат осъдени по време на първоначалния процес, не са живи повече от 2000 години, Индидис настоява, че правителството, за което са действали, може и все още трябва да носи отговорност.

Заведох случая, защото мой дълг е да отстоявам достойнството на Исус и отидох в МС, за да търся справедливост за човека от Назарет“, казва Индидис пред найробиеца. „Неговото избирателно и злонамерено преследване е нарушило човешките му права чрез съдебни нарушения, злоупотреба със служебни пристрастия и предразсъдъци.“

Индидис сочи в делото държавите Италия и Израел, тъй като при постигането на независимостта двете държави включват  законите на Римската империя, действащи по време на разпятието.

Той оспорва режима на разпит, използван по време на процеса на Исус, преследването, изслушването и осъждането,  формата на наказанието, отредена му по време на съдебно производство и съдържанието на информацията, използвана за осъждането му.

Източник: graphic.com.gh

About De Fakto

Проверете също

Управляващата коалиция поиска временна комисия за изменение на конституцията

На прокуратурата се дължи автономия, но тя няма независимост като съда,  заяви Христо Иванов, внесъл  …

Законопроектът за закриване на специализираните наказателни съдилища и прокуратури е публикуван за обсъждане

  Закриване на Специализирания наказателен съд, Апелативния специализиран наказателен съд и съответните специализирани прокуратури, уреждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.