Последни новини
Home / Законът / САС продължава дарителската кампания за столичните адвокати, заболели от COVID-19

САС продължава дарителската кампания за столичните адвокати, заболели от COVID-19

Defakto.bg

 

Софийският адвокатски съвет продължава дарителска кампания за набиране на средства в помощ на заболели от коронавирусна инфекция адвокати от САК.  До този момент в сметката са събрани 12 875 /дванадесет хиляди осемстотин седемдесет и пет/ лева, съобщават оттам.

Година, в която държавата абдикира от задължението си да подпомага всички свободни професии, САС реши да подкрепи  колегите си изпаданали в тежка ситуация„, заяви председателят на САК Ивайло Данов.  Той е един от първите, които са се включили в дарителската кампания, в която е вложил 1000 лева лични средства в помощ на колегите си, научи Де факто.

От САС призовават “ Всички колеги, които имат възможност и искат да участват в благородната инициатива, могат да превеждат парични суми по следната банкова сметка: BG97 UBBS 8888 5000 6723 40, BIC: UBBSBGSF, ОББ АД с титуляр САК

Съветът изказва благодарност на колегите, които първи се включиха в инициативата: Адвокатско дружество „Чаталбашев, Петкова и Иванова“ и Адвокатско дружество „Делибалтов, Милкова, Иванова“, които дариха по 5 000 /пет хиляди/ лева.

За „своевременната проява на съпричастност“ Софийският адвокатски съвет е  взел решение тези дружества да бъдат удостоени с награда – почетния плакет на САК.  На всички дарители ще бъдат връчени благодарствени грамоти.

САС  посочва, че допълнително ще уведомим за реда, по който може да се кандидатства за финансова помощ от дарените средства. И периодично ще обявява разпределението на събраните суми.

 

About De Fakto

Проверете също

Кьовеши приветства Демерджиев за отнетия монопол на прокуратурата върху изпращането дела в ЕП

Засилването на взаимодействието между българските власти и Европейската прокуратура (ЕП) са обсъдили   министърът на правосъдието …

Спецпрокуратурата прекрати проверката срещу Иван Гешев по сигнал на Бойко Рашков за злоупотреба със СРС

Прокуратурата отказа да оразува досъдебно производство и прекрати проверката по сигнал на служебния вътрешен министър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.