Последни новини
Home / Законът / Прокурор оглави районния съд в Котел

Прокурор оглави районния съд в Котел

Defakto.bg

Единодушно, Съдийската колегия на ВСС избра прокурор за председател на Районен съд-Котел. Това е Тодорка Цончева, която бе и единствен кандидат за поста.

В началото на кариерата си в третата власт Цончева е била съдия – от 1989 г. до 1992 г. е председател на РС-Котел, после става прокурор, през 2005-2010 г. е районен прокурор на Котел.

На въпрос за реформата на съдебната карта днес отговори чрез опита си в прокуратурата – когато обвинението в Котел е станало териториално отделение на РП-Сливен се е получило забавяне в работата и няма да е добре, ако по същия начин се трансформира и съдътт.

Нямаше възражения, че прокурор застава начело на съд, още повече, че Тодорка Цонева е подкрепена и на Общо събрание на РС Сливен и Котел.

Емил Николаев е новият председател на РС-Дулово

Също единодушно, Емил Николаев бе избран за ръководител на районния съд в Дулово. И тотй бе единствен претендент.

Завършил е СУ, от 2001 г. до 2016 г. е прокурор в РП-Силистра, от 2016 г. е в РС-Дулово. В момента в съда двама съдии, единият живее в Дулово, той – в Силистра. Подкрепен е на Общо събрание на районните съдилища в Дулово и Силистра. Другият съдия в момента е и.ф. председател.

На въпрос за работата с ЕИСС, която в Дулово не е спирала след внедряването на системата през лятото, кандидадът каза: „В началото системата беше изключително мудна, само полагането на подпис отнемаше 45 имнути, това като проблем вече не съществува. Като съдия аз вече нямам проблем с ЕИСС, но секретарите имат проблеми – например след 17 часа в нея не могат да се въвеждат данни“.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Обвиниха Димитър Любенов в умишлено причиняване на смърт на Околовръстното, а не по непредпазливост

Софийска градска прокуратура измени обвинението на Димитър Любенов, привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.