Последни новини
Home / Законът / Нови окръжни прокурори на Смолян и Враца

Нови окръжни прокурори на Смолян и Враца

Defakto.bg

Нови окръжни прокурори на Смолян и на Враца единодушно избра Прокурорската колегия на ВСС. И в двете процедури имаше по един кандидат.

Недко Симов (на снимката горе) оглавява ОП-Смолян, след като от края на 2009 г. е зам.-окръжен прокурор, а е в ОП от 2006 г.. Става обвинител през 2001 г., започва в районната прокуратура в града. Завършил е „Право“ в УНСС.

Пред адровиците днес отчете едно минало преструктуриране на районните прокуратури в региона през 2019 г. и ново, което ще е факт от 1 януари догодина.  Говори за постигнатото в Смолян досега, за добрата връзка с медиите, за някои трудности в разследването, например на незаконния дърводобив.

Иван Гешев го „посъветва“ да активизира и работата по т.нар.икономическа престъпност.

Владимир Сираков

Владимир Сираков е новият окръжен прокурор на Враца. Той се кандидатира за поста от позицията на обвинител в районната прокуратура в града.

И той е завършил „Право“ в УНСС, започва като разследващ полицай, от 2012 г. е прокурор – до 2015 г. в РП-Оряхово, после в РП-Враца, бил е командирован в окръжната прокуратура.

Отчете преддстоящото окрупняване на РП-Враца от 1 януари, както и че окръжният прокурор трябва да е наясно с проблемите на териториалните отделения. Обяви се за премахване на формализма, имаше критики за прекратените дела, липсата на разследвания за данъчни престъпления през м.г., като и на активност – миналата година в резултат на самосезирания са образувани едва 3 производства. Даде заявки за повишаване на медийната активност – да се използват възможностите на местните СМИ и стореното от прокуратурата да не се изчерпва само с едно прессъобщение.

Иван Гешев каза за Сираков: „Аз съм впечатлен и приятно изненадан, разполага с нужните качества и положителен опит, има административен опит, познава колектива и добре ще се впише, обективен анализ, ще осигури повече динамика и ефективност“.

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев: Адвокатурата е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията.

Българската адвокатура е притеснена от политическите намерения за промени в Конституцията. Това заяви за БНР …

ВАС окончателно: Партия „Единение“ на бившия зам. земеделски министър Иван Христанов няма да участва в местните избори

  Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на Политическа партия (ПП) „Единение“, чиито …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.