Последни новини
Home / Законът / Манолова: Неморално е ЦИК да си гласува бонуси и 5000 лв. за коледно парти

Манолова: Неморално е ЦИК да си гласува бонуси и 5000 лв. за коледно парти

Defakto.bg

Да се въведе гласуване по пощата за карантинираните, настоя  Манолова за изборите на 28 март

Необходимо е час по-скоро да дойдат компетентни и почтени управляващи, които могат да управляват здравната и икономическата криза в България. И в сряда двама души загинаха пред вратите на болници в Благоевград и във Варна. Необяснимо е защо хората губят битката с COVID-19 без медицинска помощ при заети само 6000 легла от общо 50 хил. болнични легла. Икономическите мерки, по оценка на бизнеса, не стигат до фирмите и са закъснели.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова  в предаването „Лице в лице“.

Икономическите мерките, с които властта се хвали, са натоварени и с корупционен потенциал. За кандидатстване и одобрение по някоя от мерките, включително помощите от 50 хил. лв. или тези  от 3 до 10 хил. лв., трябва да се сключи договор за консултантска услуга с фирма, която да осигури класиране. Тези, получили до 10 хил. лв. са си платили комисионна от 30%. Властта е готова да открадне и последните 50 ст. от бизнеса, защото това е последен рушвет,  допълни Манолова.

Тя е категорична, че карантинираните лица не са лишени от изборни права и изявлението на председателя на ЦИК, че те няма да могат да гласуват, е посегателство срещу българската Конституция и над политическите права на гражданите.

Предизвикателство пред ЦИК е да се осигури безопасно гласуване на парламентарните избори. Най-доброто решение е гласуване по пощата. Властта обаче ужасно я е  страх от такова  гласуване, защото в него ще се включат и българите зад граница, а техният вот не може да е манипулиран, отбеляза Манолова.

Клоакьорите на властта обясняват колко е опасно машинното гласуване заради докосването на екрана на машината. Ако Михаил Константинов има такива притеснения, да отиде в Народното събрание и да предложи въвеждането на гласуване по пощата. Този опит за сплашване на хората е непочтен, категорична бе тя.

Неморално е ЦИК да си гласуват пари за бонуси, 5000 лв. за коледно парти и 30 хил. лв. за телефони. Пир по време на чума за сметка на българския данъкоплатец, след като се позволи на държавните служители да участват в бордове на държавни и общински предприятия и да получават бонуси за това и за Коледа, подчерта Манолова.

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.