Последни новини
Home / Законът / За 13-а поредна седмица пред Съдебната палата „Правосъдие за всеки” ще поиска оставките на главния прокурор и ВСС

За 13-а поредна седмица пред Съдебната палата „Правосъдие за всеки” ще поиска оставките на главния прокурор и ВСС

Defakto.bg

Събираме се за 13-а поредна седмица пред Съдебната палата на „Правосъдие без каскет“ за оставките на главния прокурор и ВСС, съобщават от сдружението.

В края на годината, която един уважаван конституционен съдия обобщи с думата „неадекватност, не липсват теми, посочават от инициативата.  Ще говорим за нарочно несвършената работа в съдебната система като разследването на ИВСС по скандала ЦУМ гейт и безкрайната сага за независимия прокурор, когото трябва да изберат едни зависими хора”.

“Правосъдие за всеки”  ще коменитира ” гаврата с паметта на доблестния магистрат Джовани Фалконе, който се бореше с италианската мафия, а в негова памет награждават Специализираната прокуратура, обслужваща българската мафия”.  Няма да бъде пропусната и темата за ЕС и върховенството на правото и петата годишнина от прочутата реч, в която председателят на ВКС Лозан Панов призова:

Нека кажем не на страха и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно: Стига вече толкова!“

Нека си припомним как тези думи бяха повторени на протеста в защита на правото, събрал граждани и съдии пред Съдебната палата.

Не оставяйте този дух да угасне! Очакваме ви при спазване на здравословна дистанция  епидемията и корупцията, призовават от “Правосъдие за всеки”

About De Fakto

Проверете също

Конституционният съд: Понятието “пол” трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл

Понятието „пол“ според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл – това  …

БХК обжалва заповедта на Министерството на здравеопазването в частта за затваряне на училищата

  В понеделник следобед Българският хелзинкски комитет внесе жалба срещу няколко точки от заповедта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.