Последни новини
Home / Законът / Софийският адвокатски съвет осигурява „зелен коридор” за изследване на адвокатите от САК

Софийският адвокатски съвет осигурява „зелен коридор” за изследване на адвокатите от САК

Defakto.bg
Ивайло Данов, председател на САК

В най-скоро време за адвокатите от Софийската адвокатска колегия ще бъде осигурен „зелен коридор” за извършване на бързи антигенни тестове за COVID-19, както и на други изследвания, е предложил председателят на на колегията Ивайло Данов, научи Де Факто.

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет е разгледал постъпилите оферти и е взел решение да бъдат подписани договори със следните медицински заведения:

МЦ „Св. Пантелеймон” ,     МДЛ „Цибалаб”,    СМДЛ „Рамус”,     СМДЛ „Кандиларов”,   СМДЛ „Синево”

В тези медицински заведения в определени дни и часови интервали от деня ще бъдат обслужвани с предимство членовете на САК при наличие на симптоми за заболяване. По преценка на пациента (адвокат от САК)  той може да бъде посетен и в дома или офиса му, за да се вземат необходимите проби.

Адвокатските дружества, съдружия и кантори на адвокати от САК ще имат право да заявяват по своя преценка посещение на техните служебни адреси, за да бъдат направени групово необходимите изследвания.

За сметка на бюджета на САК ще бъдат плащани таксите за организация на „зеления коридор“ и за еднократни посещение на домашния или служебния адрес на адвокатите, адвокатските дружества, съдружия и кантори от САК.

Таксите за самите изследвания ще бъдат плащани на преференциални цени от адвокатите за тяхна сметка, ако общопрактикуващият им лекар е отказал да им назначи безплатни тестове.   Предстои сключването на договори с горепосочените медицински заведения.  “След като държавата абдикира от помощта за самоосигуряващите се, ние решихме да поемем подкрепата на колегията в свои ръце“, бе лаконичен председателят на САК Ивайло Данов.

About De Fakto

Проверете също

Съдийската колегия предлага на 30 септември да тръгне процедурата за избор на председател на ВКС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предлага вариант на времеви график за провеждане на процедура …

Съдии с апел към изборните си членове във ВСС – напуснете проваления съдебен съвет

Решаващото действие за прекратяване на мандата на ВСС  е съдиите, избрани от съдии в него …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.