Последни новини
Home / Законът / От днес:  Столичните адвокати със „зелени коридори“  за бързи антигенни и PСR тестове за COVID – 19  в МЦ  „Св. Пантелеймон“

От днес:  Столичните адвокати със „зелени коридори“  за бързи антигенни и PСR тестове за COVID – 19  в МЦ  „Св. Пантелеймон“

Defakto.bg

 

Ивайло Данов, председател на САК

От днес – 30.12.2020 г., за самостоятелно практикуващите адвокати и адвокатските дружества, съдружия и кантори на членове на САК са осигурени „зелени коридори“ за извършване на бързи тестове за наличие на антиген за COVID – 19 и на антитела, както и на PCR тестове, съобщава Софийски адвокатски съвет.

След като държавата абдикира от помощта за самоосигуряващите се,  сами решихме да помогнем на колегите си в тази трудна епитемиологична обстановка ,  коментира председателят на САК Ивайло Данов пред Де Факто.  „Осигуряваме добра орагнизация и лесен достъп до медицински услуги, като свеждаме до минимум чакането по опашки. За целта е осигурено предварително записване в определени дни и часове. Може да се отиде и  без записване на място, но тогаво ще се изчаква повече. За първи път за сметка на бюджета на САС се заплаща посещение в дома или  офиса на самостоятелно практикуващите адвокати, както и на служебния адрес на адвокатските дружества , съдружия и кантори на адвокати от колегията, допълни Данов.

Идеята за подкрепа на колегията му е хрумнала след като самият той е чакал над 3 часа пред столична болница за PCR.  Организацията вече е факт.

На  29.12.2020 г.,  е сключен  договор между Софийската адвокатска колегия представлявана от председателя и адв.Ивайло Данов и Медицински център „Свети Пантелеймон“ представляван от управителя му д-р Владимир Костов.

Членовете на САК могат да направят горепосочените тестове в МЦ „Свети Пантелеймон“, намиращ се на адрес: гр.София, бул. “Александър Стамболийски“ №15, в часовите интервали от 8 ч. до 18 ч. в работни дни и от 8 ч. до 14 ч. в събота в специално осигурени само за тях кабинети и на преференциални цени за своя сметка.

За да се спазват  противоепидемичните мерки е препоръчително адвокатите от САК предварително да записват часове на моб.тел.: 0879-60-10-31 или на ел.поща: [email protected].

Преди извършване на тестовете членовете на САК са длъжни да представят адвокатската си карта, данните от която ще бъдат записани.

Цената на преглед от лекар интернист е 30 лева, без да са включени допълнителни методи на изследване.

Цената на прегледите при специалист е обявената в ценоразписа на регистратурата на медицинския център, намалена с 10% за членовете на САК.

За сметка на бюджета на САК ще бъдат плащани:

  1. таксите за еднократни посещения на домашния или служебния адрес на всички адвокати от САК, които са в невъзможност по здравословни причини да отидат лично в МЦ „Свети Пантелеймон“ и при наличие на два от петте основни симптома на COVID – 19.
  2. таксите за еднократни посещения на служебния адрес на адвокатски дружества, съдружия и кантори на членове на САК в случаите, в които някой от практикуващите на този адрес адвокати от САК е в невъзможност по здравословни причини да се яви лично в горепосочения медицински център и при наличие на два от петте основни симптома на COVID – 19.

За посещение на адрес за вземане на биологичен материал (кръв) за извършване на бързи тестове за антитела е необходима предварителна заявка от 2 работни дни.

За вземане на биологичен материал (гърлен и носен секрет) за извършване на бързи антигенни тестове и PSR тестове посещение на адрес се осигурява само след получаване на необходимото за това предварително разрешение от РЗИ.

Подобни договори ще бъдат сключени между Софийската адвокатска колегия и още четири медицински лаборатории, сочат от Софийски адвокатски съвет.

Колегията ще бъде информирана допълнително за условията по сключените договори.

Уважаеми колеги, за наше огромно съжаление приетият през месец януари тази година бюджет на САК, когато никой от нас не е предполагал какво тежко изпитание ни предстои, не позволява да бъдат поети за негова сметка по-големи такси, защото ние сме длъжни да осигурим равни възможности за всички близо 6 000  софийски адвокати, завършва съобщението на Софийски адвокатски съвет.

 

 

About De Fakto

Проверете също

На 2 април изборите ще бъдат охранявани от над 15 000 полицаи, за нарушения на закона глобите са от 1000 до 10 000 лв.

 Изборите ще бъдат прекъсвани  единствено,  ако има предмет, който отговаря на характеристиките на взривно устройство. …

От седмицата: За недекларирани данъци от 1,7 млн лв. НАП е запорирала имоти на бащата на манекенката от „Барселонагейт“

Националната агенция за приходите (НАП) е запорирала имотите и сметките на Георги Йовчев –  баща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.