Последни новини
Home / Актуално / От Нова година: Адвокатите от Софийската адвокатска колегия с безплатен достъп до АПИС и СИЕЛА

От Нова година: Адвокатите от Софийската адвокатска колегия с безплатен достъп до АПИС и СИЕЛА

Defakto.bg

 

От 04 янури  2021г. членовете на Софийската адвокатска колегия ще могат да използват правно-информационните системи на АПИС и СИЕЛА напълно безплатно. Вчера – 30.12.2020г., председателят на САК адв.Ивайло Данов сключи необходимите за това договори от името на колегията с „АПИС -Европа“ АД, представлявано от изпълнителния директор г-жа Ирина Радоева и „СИЕЛА – Норма“ АД, представлявано от изпълнителния директор г-н Веселин Тодоров, съобщава САС.

За достъп до системите ще бъде необходима нова регистрация и старите пароли няма да бъдат валидни.  На страницата на САК в интернет ще бъдат публикувани банери, от които ще се попълва нов електронен формуляр.

След извършване на регистрацията абонатите ще получават ново потребителско име и нова парола за достъп.

В двете правно-информационни системи ще могат да се използват безплатно следните модули:

1.за АПИС – „АПИС Право“ и „АПИС Практика“ и

2.за СИЕЛА: „СИЕЛА Норми“ и „СИЕЛА Съдебна практика“.

Регистрацията в едната правно-информационна система изключва регистрация в другата.

Договорени са и редица други преференции за адвокатите от САК, за които ще Ви уведомим допълните

Ивайло Данов

Председателят на САК Ивайло Данов: За първи път се осигуряват преференциални цени за  отделни  адвокатски дружества, съдружия, офиси и кантори

Висшият адвокатски съвет (ВАдС) вече четвърта  година осигурява безплатен достъп до правноинфорамционната система „Лакорда“ за сметка на бюджета си. През тези близо четири години обаче получихме много жалби,  сигнали и молби от адвокати от САК , които не работят добре с „Лакорда“ и изказаха предпочитания да работят с правно информационни  системи „Апис“ и „Сиеала“.   По тази причина САС на свое заседание през месец ноември взе решение да осигури за адвокатите от САК базисните пакети на тези информационни системи, като всеки един от тях може да избере или „Апис“ или „Сиела“.

Ние сме осигурили базсните пакети, но отделно от това, аз проведох лични преговори с изпълнителните директори на двете дружиства, г-жа Ирина Радоева на „Апис -Европа “ АД  и Веселин Тодоров на „Сиела“АД, в които изисках  преференциални цени за отделни  адвокатски дружества, съдружия, офиси и кантори на адвокати от САК от пет и повече членове, респективно потребители на такава услуга.  Такива редица  преференции бяха продоставени,  а веднага след празниците  ще уведомим колегите за тях.

Така за първи път се изискват  преференции за колегите от САК, които от бюджета на колегията безплатно ще получават базисни пакети на двете правоноинформационни системи, отделно от това за адвокатските дружества, офиси и кантори осигуряваме  много добри преференциални цени.  Според собственото си желание всеки може да надгражда услугите,  които ще ползва, а преференциалните  цени ще стават все по-добри в зависимост от нарастващия брой на потребителите.  Предвиждат се и други преференции, които двете фирми осигуряват специално за адвокатите от САК.

Така от следващата година адвокатите от САК ще имат достъп  до две правноинформационни системи по техен избор – „Апис“ или „Сиела“,  които Софийски адвокатски съвет им осигурява, и „Лакорда“, която  ВАдС  осигурава за всички български адвокати.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.