Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата отдава под наем на А1 част от учебния център „Трендафила“ в природен парк „Витоша“

Прокуратурата отдава под наем на А1 част от учебния център „Трендафила“ в природен парк „Витоша“

Defakto.bg

Част от учебния център „Трендафила“ в природен парк Витоша се отдава под наем на А1 България“.  На площ от от  40 кв.м. ще бъде инсталирано телекомуникационно инфраструктурно оборудване и поставяне на GSM антени.   Това се вижда  от заповед на главния прокурор след проведен търг с тайно наддаване, подписана вместо него от  зам.главния прокурор Красимира Филипова. Зопевдта може да бъде обжалвана по реда на АПК.

Месечният наем е в размер на 1080,96 лв. (хиляда и осемдесет лева и деветдесет и шест стотинки) с включен ДДС.  В наемната цена не са включени консумативните разходи, свързани с ползването на обекта, пише в заповедта.

Наемателят А1 ще плаща наема до 10 число на текущия месец в набирателната сметка на прокуратурата, която ще го превежда по сметка на Висш съдебен съвет.

Прокуратурата стопанисва имота като учебен център.  Държавното обвинение има общо пет почивни (учебни) бази , освен  „Трендафила“ на Витоша и  „Цигов чарк“ до язовир „Батак“,   „Изгрев“до гр. Бяла,,  „Св. Константин и Елена“ и в Боровец.

 

 

                              Заповед

 

 относно: проведен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на част

от имот – публична държавна собственост

На основание чл. 16, ал. 2, във връзка с чл. 19, ал. 1 от Закона за държавната собственост, чл. 13, ал. 3, във връзка с чл. 55 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост, протокол от 23.12.2020 г. на комисия,       назначена със заповед № РД-04-433/06.11.2020 г. на главния прокурор и решения по протокол № 18/08.06.2017 г., т. 29 и по протокол № 25/03.08.2017 г., т. 2 на Пленума на Висшия съдебен съвет,

 

                       З а п о в я д в а м :

 

  1. Определям „А1 България“ ЕАД, ЕИК: 131468980, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. „Кукуш“ № 1, за наемател на части от имота на Учебен център „Трендафила“, ПП „Витоша“, с обща площ от 40 кв.м., за инсталиране на телекомуникационно инфраструктурно оборудване и поставяне на GSM антени.
  1. Месечната наемна цена е в размер на 1080,96 лв. (хиляда и осемдесет лева и деветдесет и шест стотинки) с включен ДДС. В наемната цена не са включени консумативните разходи, свързани с ползването на обекта.
  2. Наемната цена се заплаща за всеки месец до 10-то число на текущия месец по набирателната сметка на Прокуратура на Република България IBAN: BG37BNBG96613300139101, BIC: BNBGBGSF при БНБ, като задължението за превеждане на наемната цена по сметка на Висш съдебен съвет е на Прокуратура на Република България.
  1. В срок от 20 (двадесет) работни дни от влизането в сила на настоящата заповед, след представяне на надлежен документ за платена гаранция за изпълнение

на договора в размер на удвоена месечна наемна цена по т. 2, дирекция „Стопанисване на сграден фонд и обществени поръчки“ (СФОП) при Администрация на главния прокурор да организира сключването на договор с определения по т. 1 наемател и връщането на депозита за участие в търга.

 

  1. Настоящата заповед да се съобщи на участника в търга от дирекция „СФОП“ по реда на Административнопроцесуалния кодекс и да се обяви на видно място в Съдебната палата, гр. София, бул. „Витоша“ № 2 и да се публикува на интернет страницата на Прокуратура на Република България.

Заповедта подлежи на обжалване по реда на  Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от датата на уведомяване.

 

За главен прокурор :

Красимира Филипова

заместник на главния

прокурор

About De Fakto

Проверете също

Гешев за отстраняването си: Работя за българските граждани, а не за българските политици, които са вредни

С кворум от 19 души беше открито заседанието на ВСС по искането  на  проф. Янаки …

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев, мъжът предизвикал катастрофа и отнел живота на две жени

Георги Семерджиев, мъжът, който на 5 юли вечерта предизвика тежка катастрофа в София и отне …

Един коментар

  1. Нормално, Прокуратурата притежава недвижим имот а А1 го оценява като удачен с оглед качеството на своето покритие. А1 е внесло ценово предложение и Прокуратурата го е оценила като приемливо. О.К.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.