Последни новини
Home / Законът / Съдът одобри глоба от  86 584 лв. на  турски гражданин за незаконно пренасяне на валута

Съдът одобри глоба от  86 584 лв. на  турски гражданин за незаконно пренасяне на валута

Defakto.bg

Съдът е одобрил споразумени между Районна прокуратура – Сливница и защитата на турския гражданин М.У., който е 0обвинен за извършено от него престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК.

На  03.01.2021 г. чужденецът пристигнал на митнически пункт Калотина от Сърбия с товарен автомобил.  Пред митническите служители водачът, заявил, че пътува без товар от Великобритания за Турция. Прли сканиране на автомобила  и последвалата  физическа проверка  на автомобила в кухина, намираща се над дясната врата на кабината, митническите служители открили 20 пакета със 199 000 британски паунда. Валутата, с различни купюри от 5 до 50 британски паунда, била увита във фолио. Намерената валута е с левова равностойност 432 922,51 лева.

Така турският гражданин  е нарушил задължението да декларира  парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз.          Подсъдимият У. се е признал за виновен за извършеното от него деяние и се е съгласил да му бъде наложено наказание „глоба“ в размер на 1/5 от стойността на предмета на престъплението, която е с левова равностойност 86 584,50 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

About De Fakto

Проверете също

Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Варна

  Димитрин Василев, Йоан Михайлов и Николай Налбантов встъпиха в длъжност като младши прокурори в …

Разследват Лена Бориславова за неизгодна сделка с ББР, съобщава bTV

Софийската градска прокуратурата е образувала досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка срещу началника на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.