Последни новини
Home / Актуално / Елисавета Панова към Борисов: Във Вашия свят, г-н премиер, човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност

Елисавета Панова към Борисов: Във Вашия свят, г-н премиер, човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност

Defakto.bg

В тандема Борисов-Пеевски „босът“ сте Вие и цялата отговорност е само Ваша

С дружината заприличахте, г-н премиер,  на армия от орки, която граби и плячкосва без капчица свян

 

В редакцията на Де Факто получихме писмо от Елисавета Панова, издател на немскоезичното издание „Виртшафтсблат“ и съпруга на председателя на ВКС Лозан Панов, адресирано  до премиера Бойко Борисов. Тя не пести разочарования от „безобразията на ненаситното его“ на министър председателя и управленските му  методи.  Отделено е място и на Делян Пеевски, който като “ „смокиновият лист“, прикрива безобразията му, защото  „владее съдебната система“.   Очевадно  сте опериран от елементарна емпатия, пише Панова и уточнява: Иначе няма как докато оглавяваме световната класация по смъртност, подчертавам, не заради коронавируса, а заради лошото качество на живот, Вие да се наслаждавате набрилянтните си успехи“.

След като преди Бъдни вечер съпругата на председателя на ВКС е получила запор на единствената си банкова сметка,  тя предупреждава Борисов да спре копоите си и да не посяга на „Виртшафтсблат“, за да не се опари накрая.

Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

 

До Министър-председседателя на Република България

г-н Бойко Борисов

 

Г-н премиер,

вчера с изненада научих, че не сте били ортаци с Пеевски. Затова не удържах на изкушението да Ви помогна да излезете от света на „алтернативната истина“, който години наред толкова упорито съграждате. Ще трябва да Ви припомня за срещата ни в парламента няколко дни след фалита на КТБ.  Месецът е юни, годината е 2014 г., а парламентарните избори чукат на вратата. Тогава научих от лидера на опозицията Бойко Борисов следното: „без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава, знаеш кой владее съдебната система“. Нямах никаква представа, че малко по-късно ми предстоеше по емпиричен път да разбера доколко е истина това Ваше твърдение.

Не, г-н Борисов, българското общество е време да разбере, че Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его.  Заповедите да се „размаже физиономията“ на един или друг, който не се съобразява с Вас, се издават лично от Вас.  В публичността обаче те се преформатират като действия на Пеевски, защото с „ортака“ имате добра сделка.  В крайна сметка, за да върви „орталъка“  избори трябва да се печелят.  Истината е, че бизнесът с Пеевски е много угоден Вам.  След шест години див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми, мога да Ви опровергая, че в тандема Борисов-Пеевски „босът“ сте Вие и цялата отговорност е само Ваша. В момента обаче като един истински „алфа“ се опитвате подличко да неутрализирате „ортака“ Пеевски като за целта използвате външни партньори. Но, г-н Пеевски все пак е мой стар „приятел“ и аз съм длъжна да го предупредя, че ако иска да „благодари“ на някого за проблемите, с които се бори в момента, да се насочи лично към Вас.

Мога дълго да разказвам за опитностите, които натрупах в житието и битието си като съпруга на председателя на Върховния ни съд, който отказа да служи на създадения от Вас нов ред.  Фактите обаче са толкова много, че разказът ми ще премине в друг жанр на прозата.

Изводите обаче са следните: Вашият обществен ред, г-н премиер, се крепи на лъжи, манипулации, изнудване, кражби, мачкане и много, много унижения. Пред семейството ми имаше и друга перспектива, както за редица емблематични фигури в съдебния елит, които са приели съдбата на „прекрасната госпожа“ от Вашата спалня. Всъщност най-отвратителното във Вашия свят, е, че в него човешкото достойнство няма абсолютно никаква стойност.  С дружината заприличахте, г-н премиер,  на армия от орки, която граби и плячкосва без капчица свян.  Учудващо е, че на Вашата зряла възраст все още не сте осъзнал, че гол сте дошъл и гол ще си тръгнете от този свят.  Очевадно е, че сте опериран от елементарна емпатия. Иначе няма как докато оглавяваме световната класация по смъртност, подчертавам, не заради коронавируса, а заради лошото качество на живот, Вие да се наслаждавате на „брилянтни си успехи“. Моля се само да не достигнем до деня, в който ще наредите „да подпалят Рим“, за да пишете поезия, вдъхновен от пламъците. Спрете се малко и имайте срам! Върху чуждо нещастие, щастие не се гради!

Също така бих искала да използвам възможността да Ви благодаря и за „коледната честитка“, която получих в навечерието на светлия празник- под формата на запор на единствената ми банкова сметка.  Мъчно ми е за Вас, г-н премиер, защото все си мислех, че вече сте достигнали нравственото дъно.  И пак успяхте да ме изненадате! Неуморните Ви усилия да създавате угодни Вам истини, които да обслужват пъклените Ви планове за саморазправа с опоненти, наистина заслужават респект. Струва ми се, че не са много хората на зряла възраст, които се осмеляват да изземват ролята на „Началника“, както галено обичате да го наричате, за да монополизират истината. Обикновено мислите за финала на земния път и предстоящата среща с „Началника“ пречат. Защо е цялата тази жестокост, с която преследвате хората, които се опитват да Ви помогнат да сложите юзди на развилнялото се его. Ялова илюзия е, че клакьорите, с които сте се заобиколили Ви мислят доброто!

И все пак се чувствам длъжна да Ви предупредя: Спрете копоите си и дръжте ръцете си далеч от „Виртшафтсблат“, за да не се опарите! Допускам, че досега едва ли някой си е направил труда да Ви разкаже кой е Конрад Аденауер и защо историята го е оценила като велик политик.

Също така допускам, че този велик държавник- патрон на партията Ви- би се обърнал в гроба, ако можеше да надникне и да види как неговият български последовател прилага на практика принципите на демокрацията и правовата държава.

София, 8.1.2021

Бел. ред. Пред Де Факто Елисавета Панова пояссни, че запорът на едниствената й  банкова сметка, е направен заради ревизия, която  в момента НАП ѝ прави като физическо лице и по тази причина предколедно й е блокирала сметката.  Ревизионният акт срещу нея не е влязъл в сила. Приходната администрация не признава никакви разходи, дори срещу документи. Същият подход НАП е имала и в ревизията на вестника ѝ „Виртшафтсблат“ – не е признала плащането на хонорари за преводи и текстове на авторите, за които авторите са платили данъците.  Панова е завела дело срещу данъчните, което Административният съд ще гледа в края на януари.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − sixteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.