Последни новини
Home / Законът / Консултациите за изборите при президента продължават с ръководството на ЦИК

Консултациите за изборите при президента продължават с ръководството на ЦИК

Defakto.bg

Президентът Румен Радев продължава поредицата от консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящите парламентарни избори. Днес държавният глава ще приеме на „Дондуков“ 2 ръководството на Централната избирателна комисия.

В срещата ще участват и представители на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“, Националния статистически институт, Българския институт за стандартизация и Държавната агенция “Електронно управление”.

Вчера при консултациите си с кметовете  Радев постави въпроса дали изборите могат да се проведат в  два поредни дни. Според кметовете това би довело до  трудности с охраната на изборните помещения и логистиката. Иначе бе обсъдено гласуване с подвижна урна за болните и карантинираните хора.Експертите предложиха регистрацията на партиите за вота да става изцяло онлайн. А кметовете – да има коридори за гласуване за възрастните хора.

Според кметовете, важно е да се помисли как да се опазят членовете на СИК, които по техни изчисления ще са близо 85 000 души.

Предстоят  срещи и с организациите на българите в чужбина, а на финала – и с извънпарламентарните и парламентарните партии.

About De Fakto

Проверете също

Търсен от САЩ и “пуснат” наркотрафикант изчезнал? Той можеше да умре в затвора, а МВР беше уведомено за “домашния арест”, отговори СГС

Софийският градски съд отговори на поредни нападки срещу решение на магистрат. И, както става обичайно, …

Съветът на САК установи бюджетен дефицит от 241 552 лева, не прие финансовия отчет за 2020-а

През 2020 г. бюджетът на Софийската адвокатска колегия е на дефицит от 241 552 лева. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.