Последни новини
Home / Законът / Иван Гешев се срещна с прокурори в Мездра заради смъртта на 8-годишното момченце в града

Иван Гешев се срещна с прокурори в Мездра заради смъртта на 8-годишното момченце в града

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са  посетили  град Мездра във връзка с инцидента, при който в петък бе открито мъртво 8-годишно дете, съобщи прокуратурата.

Двамата са се срещнали  с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков,  изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура –Враца Камен Каменов, наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, директора на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янкулов, началника на районното управление в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Главният прокурор  е изразил увереност,  че „ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая“.

В момента с постоянна мярка „задържане под стража“ е 38-годишният Д.Й., баща на другото дете, с което загиналото си е играло,  е  привлечен към наказателна отговорност за  причиняване на смърт по непредпазливост – чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК.

В понедленик, 11 януари  Гешев се срещна с Тома Томов,  дядо на починалото дете по негова молба. Преди това Томов, който е юрист, постави ред въпроси, свързани с разследването на трагичното събитие, включително и за това къде са дрехиге дрехите на разсъблеченото момченце.

По-късно  Иван Гешев, главният секретар на МРВ Ивайло Иванов и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков посетиха село Галиче, където разговаряха с кмета Страхил Стоянов и местни жители, съобщи прокуратурата. 

Преди година гл. прокурор посети Галиче по повод  жестоко убийство на 18-годишно момиче. На разговорите днес Иван Гешев посочи, че е постигнато възможно най-тежкото по закон наказание за убийство, извършено от непълнолетен  (за това престъпление Наказателният кодекс предвижда 12 г. затвор).  В началото на ноември 2020 г. подсъдимият А.О. бе осъден на 18 години затвор с решение на Окръжен съд-Враца, което по-късно влезе в сила. Освен за убийството, А.О. бе признат за виновен за проникване в чуждо жилище и изнасилване.

Главният прокурор заяви, че съвместните действия на прокуратурата и МВР за противодействие на „битовата престъпност“ дават резултати и изрази увереност, че ще осигурят повече спокойствие на жителите на малките населени места, се казва в съобщението на прокуратурата.


										
									

About De Fakto

Проверете също

Похват: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат прокуратурата да установи, чия собственост е руската църква

Сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността …

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.