Последни новини
Home / Законът / 20 г. затвор получи Викторио Александров за убийството на жена си и 1-годишното им дете

20 г. затвор получи Викторио Александров за убийството на жена си и 1-годишното им дете

Defakto.bg

Петчленен състав на Софийския градски съд, съставен от двама съдии и мнозинство от трима съдебни заседатели, представляващи гражданското общество, единодушно осъди на 20 г. затвор Викторио Александров, подсъдим за убийството на детето си и жената, с която живеел на семейни начела. Съдебният състав определи първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата, съобщават от СГС.

Александров трябва да заплати на родителите общо 400 000 лв. неимуществени вреди. Софийски градски съд призна за виновен Викторио Александров за убийството на жена му Дарина и бебето Никол и го осъди на 20 години лишаване от свобода.

За  убийството на жена си  Викторио получи 15 години затвор, а за това на дъщеричката си,  застреляна в слепоочието –  20 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен и за принуда със сила върху  таксиметров шофьор – 1 г. затвор.

Съдът определи едно общо наказание  от 20 г. затвор. Мотивите ще бъдат оповестени по-късно.

Присъдата не е окончателна, тя  подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от днес.   По делото обвинението  поиска доживотен затвор без право на замяна.

Самият Викторио Александров се призна за виновен.  Защитата му изтъкна, че по случая има и смекчаващи вината обстоятелства –  чистото му съдебно минало, психичните му проблеми и искреното му съжаление за извършеното.

До окончателното приключване на съдебния процес той остава в ареста.

На 29 октомври 2018 г. подсъдимият  застреля бившата си приятелка в София и простреля детето и себе си близо до Горни Богров, а през нощта едногодишното момиченце почина в болница.

Ето какво се казва в съобщение на Софийска градска прокуратурата по случая:

Днес, 20.01.2021 г., съдът призна за виновен В.А. и му наложи наказание от 20 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване за двойно убийство.

Подсъдимият бе предаден на съд с обвинителен акт на Софийска градска прокуратура за убийство на 23-годишна жена и на малолетно дете, както и за принуда, чрез употреба на сила и заплашване. Престъпните деяния са квалифицирани по чл. 115 от НК, по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК и по чл. 143, ал. 1 от НК.

Двадесет и осем годишният подсъдим работел като охранител в частна фирма. Мъжът имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал пистолет м. „Smith&Wesson“.

В.А. живеел на семейни начала с Д.М. в столичния квартал „Надежда“, с която имали дъщеря – Н.А., родена на 22.10.2017 г. Отношенията между двамата били обтегнати, поради което към м. октомври 2018 г. те били фактически разделени.

Около 14 ч. на 29.10.2018 г. подсъдимият В.А. отишъл да види детето си. Между него и Д.М. възникнал конфликт. Той ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и произвел два изстрела. Куршумите попаднали в областта на брадичката и шията, в резултат на което пострадалата паднала. Подсъдимият взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това се придвижил към кв. „Илиенци“, където обядвал в заведение за обществено хранене. Впоследствие, след като спрял на автостоп лек автомобил, заедно с дъщеря си отишъл в жк. „Хаджи Димитър“.

Няколко часа по-късно, В.А. поръчал такси за жк. „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров. За целта подсъдимият употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в областта на тила. Заплашил го с думите: „Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа.

При пристигане в селото, подсъдимият В.А., заедно с малолетното си дете, се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя.

Междувременно родителите на пострадалата Д.М. посетили жилището, обитавано от дъщеря им. С помощта на ключар успели да влязат и открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на В.А. и Н.А. от органите на МВР. В резултат на действията им местонахождението им било установено.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Подсъдимият се събудил, а малко по-късно произвел изстрел срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, В.А. натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстинктивно, не успял да се простреля.

При пледоариите прокурор от Софийска градска прокуратура поиска на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна.

Днес Софийският градски съд призна подсъдимия за виновен по всички обвинения.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Йорданова е включила за четвъртък в дневния ред на ВСС предложенията за отстраняване на Гешев

За отговорността на главния прокурор аз предприемам всички възможни законови стъпки. В насрочения пленум на …

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.