Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата праща на съд за хулиганство протестъра Петър Кърджилов, бивш пиар на община “Младост”

Прокуратурата праща на съд за хулиганство протестъра Петър Кърджилов, бивш пиар на община “Младост”

Defakto.bg

 

Дамата, която недеволсташе от протестите и посегна си бастуна си да удари Петър Къджилов, след като той й плисна вода в лицето.

Софийска районна прокуратура предаде на съд Петър Кърджилов, бивш пиар на столична община “Младост” по времето на Сесилава Иванчева, съобщиха огтам.  В края на юли 2020 г. Кърджилов  влезе в конфликт с възрастна жена, която бурно показваше неодобрение към   блокадата на кръстовището на Орлов мост от протестиращите.  Докато тя даваше телевизионно интервю Кърджилов плисна вода в лицето й, като и крещеше “Тук сме заради децата си. Марш от тука”!  Дамата се опита да го удари с бастуна си, който той придърпа.  Присъстващите на мястото полицаи му сложиха белезници и го отведоха, след като не им показа документ за самоличност.

Кърджилов е обвинен за хулиганство задето е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата, пишат от прокуратурата. ( чл.325, ал.2 от НК).

За същото през август м.г. Софийският районен съд отказа да задържи под стража Петър Кърджилов и го освободи без мярка за неотклонение.

Твърдяното спречкване с възрастната дама, недоволна от протестите срещу  управлението  и  блокадата на “Орлов мост”,  не попада в обхвата на Наказателния кодекс и може да бъде преследвано единствено по Указа за борба с дребното хулиганство, обяви съдът. Изложени бяха и мотиви, че  няма престъпление, а евентуално административно нарушение.

About De Fakto

Проверете също

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на Галина Захарова за шеф на ВКС

Председателят на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев подкрепя номинацията на съдия Галина Захарова за …

Формално и без мотиви ВСС подкрепи пред КС искането на Гешев срещу изслушването му в парламента

  Формално и без аргументи Висшият съдебен съвет изпрати становище до КС, в което подкрепя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.