Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата праща на съд за хулиганство протестъра Петър Кърджилов, бивш пиар на община “Младост”

Прокуратурата праща на съд за хулиганство протестъра Петър Кърджилов, бивш пиар на община “Младост”

Defakto.bg

 

Дамата, която недеволсташе от протестите и посегна си бастуна си да удари Петър Къджилов, след като той й плисна вода в лицето.

Софийска районна прокуратура предаде на съд Петър Кърджилов, бивш пиар на столична община “Младост” по времето на Сесилава Иванчева, съобщиха огтам.  В края на юли 2020 г. Кърджилов  влезе в конфликт с възрастна жена, която бурно показваше неодобрение към   блокадата на кръстовището на Орлов мост от протестиращите.  Докато тя даваше телевизионно интервю Кърджилов плисна вода в лицето й, като и крещеше “Тук сме заради децата си. Марш от тука”!  Дамата се опита да го удари с бастуна си, който той придърпа.  Присъстващите на мястото полицаи му сложиха белезници и го отведоха, след като не им показа документ за самоличност.

Кърджилов е обвинен за хулиганство задето е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата, пишат от прокуратурата. ( чл.325, ал.2 от НК).

За същото през август м.г. Софийският районен съд отказа да задържи под стража Петър Кърджилов и го освободи без мярка за неотклонение.

Твърдяното спречкване с възрастната дама, недоволна от протестите срещу  управлението  и  блокадата на “Орлов мост”,  не попада в обхвата на Наказателния кодекс и може да бъде преследвано единствено по Указа за борба с дребното хулиганство, обяви съдът. Изложени бяха и мотиви, че  няма престъпление, а евентуално административно нарушение.

About De Fakto

Проверете също

И Иван Гешев е наредил проверка на затворите

Освен министъра на правосъдието, и главният прокурор Иван Гешев е разпоредил проверки в затворите и …

Днес е Международен ден на справедливия процес

За първи път днес 14 юни се чества като Международен ден на справедливия процес в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.