Последни новини
Home / Законът / Бизнесдама с условна присъда за опит да получи неправомерно 348 хил. лв. за „къща за гости“

Бизнесдама с условна присъда за опит да получи неправомерно 348 хил. лв. за „къща за гости“

Defakto.bg

Бизнесдама от Монтана  се е споразумяла с прокуратурата за 10-месечна условна присъда за опита й да получи неправомерно 348 хил. лв. от еврофондове по  програмата „Разнообразяване към земеделски дейности по програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.“ .  Окръжният съд в Монтана е одобрил споразумението  между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимата Д.С., обвинена на извършено от нея престъпление по чл. 248а, ал. 3, вр. ал. 2 от НК., съобщи Апелативна прокуратура София.

На 15 октомври 2015 г. в Монтана 42-годишната Д. И. С. представила във фонд „Земеделие“  неверни сведения – сметка за изградена в Берковица къща за гости, разрешително за въвеждане в експлоатация, протоколи за работата и т.н,. без  реално да има изграден обект и да съществуват такива документи. При проверка експертите на фонда установили, че представените документи са неверни и по случая било образувано разследване.

В представените на служителя на институцията документи тя посочила неверни сведения, удостоверяващи наличието на документи, потвърждаващи постигнат краен резултат по изпълнението на проекта. Сред тях са разрешително за въвеждане в експлоатация, приемо-предавателен протокол между строителя и инвеститора за всички извършени строително-монтажни работи, удостоверение за категоризация на обект. В действителност такива документи реално не съществували. Не били изпълнени дейности по проекта, посочени в декларацията за завършена в срок цялата инвестиция – зидарски и тенекеджийски работи, фасада, осветителна и вентилационни инсталации, водопроводни мрежи, канализация, електрически табла, захранващи линии, обзавеждане и други„, се казва в съобщението.

От престъплението не са настъпили имуществени вреди. Осъдената трябва да плати 915 лв., колкото са изхарчени за графологична и строителна експертиза по делото.

Споразумението има сила на влязла в сила присъда.

 

About De Fakto

Проверете също

Национална конференция: От медиацията всички печелят – и страните по делата, и правораздаването, каза министър Зарков

Медиацията може да се окаже ситуация, в която всички печелят – системата на правораздаването, хората, …

Българка е екстрадирана в САЩ по обвинение за криптоизмамата „УанКойн“ (допълнена)

Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е повдигнато обвинение във връзка с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.