Последни новини
Home / Законът / Заявленията за конкурсите за младши магистрати – само по пощата

Заявленията за конкурсите за младши магистрати – само по пощата

Defakto.bg

Решенията на Съдийската и Прокурорската колегии на ВСС за обявяване на конкурсите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи ще бъдат обнародвани в броя на „Държавен вестник“ на 02.02.2021 г., съобщават от съдебния съвет.

Става дума за обявените тази седмица конкурси за 7 младши съдии в СГС, за 29 младши прокурори и 16 младши следователи – в София и в страната.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на обявата от 03.02.2021 г. до 16.02.2021 г., включително, кандидатите подават писмено заявление за участие в съответния конкурс. С оглед спазване на въведените противоепидемични мерки в страната, заявления за участие се подават САМО по пощата чрез лицензиран пощенски оператор, с известие за доставяне (обратна разписка), в деловодството на Висшия съдебен съвет, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12.

Заявления, подадени след срока, не се разглеждат. При подаване на заявление по пощата определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Чрез известието за доставяне (обратната разписка) кандидатите ще получат информация, че документите им са входирани в деловодството на Висшия съдебен съвет. Участниците ще бъдат уведомени за входящия си номер, по всеки един от конкурсите, при публикуване на списъците за допустимостта, по реда на чл. 182, ал. 2 от ЗСВ. Необходимо е в заявлението за участие кандидатите да посочат актуален телефон за контакт, с оглед необходимостта от обратна връзка с тях, в случай на нередовни или непълни документи в хода на проверката.

При участие в повече от един от обявените конкурси за младши магистрати, кандидатите трябва да представят пълен комплект с документи за всеки един от тях. Дипломата за завършено висше образование по специалността „Право“, удостоверението за придобита юридическа правоспособност и трудова/служебна и/или осигурителна книжка, които изискват нотариална заверка, следва да бъдат представени с оригиналните заверки при участие в един от обявените конкурси, а в случай на участие в повече от един се представя копие на същите за всеки следващ конкурс.

Допълнителна информация – на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, раздел „Важно/ Конкурсни процедури/ Конкурси за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“.

About De Fakto

Проверете също

Белгийската прокуратура арестува вицепрезидент на Европарламента по подозрение за корупция

Гъркинята Ева Каили, вицепрезидент на Европарламента и евродепутат, е била арестувана в петък  по подозрение …

Крум Зарков: Правосъдният министър на Австрия подкрепя България за Шенген

Съвсем не всички в Австрия са съгласни с решението, което ни  блокира за Шенген.  Министърът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.