Последни новини
Home / Законът / И апелативният съд отказа “домашен арест” за Кристиан Николов

И апелативният съд отказа “домашен арест” за Кристиан Николов

Defakto.bg
Тричленен състав на Апелативен съд – София (САС) с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова, се произнесе в закрито заседание по ВЧНД № 108/2021 г., образувано жалба на Кристиан Николов срещу определение на Софийски градски съд, с което му е отказано изменение на мярката „задържане под стража“ в по-лека. Определението от днес е окончателно.
Това съобщиха от САС.
Кристиан Николов вече е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков при ПТП в условията на евентуален умисъл. Това е най-тежката квалификация, съответно с най-тежките наказания, включително доживотен затвор.
Разпоредителното заседание в СГС бе на 21 януари, с него се даде старт на съдебния процес и първото заседание ще е на 23 февруари.
Искането на Николов е за замяна на “задържането под стража” с “домашен арест”, Софийският градски съд за последно отказа облекчаване на мярката на 21 януари.
Съдиите от САС са потвърдили определението на СГС. Те сочат, че към момента не са налице каквито и да е нови обстоятелства, които да имат за последица смекчаване на мярката за неотклонение на подсъдимия Николов, които да са настъпили между произнасянето на определението на САС от 20.01.2021 год. и последвалото го на на 21. 01. 2021 г. определение на СГС, което на свой ред е било предмет на проверка по настоящото дело от страна на САС.

About De Fakto

Проверете също

“Боец” сезира институциите да оспорят пред КС заличаването на депутати и заместването им с други

Гражданско сдружение “Боец” сезира върховните съдилища, главния прокурор, парламента и президента да оспорят пред Конституционния …

Избирателният подход на прокуратурата по избори

Иван Брегов,  Институт за пазарна икономика Купуването и продаването на гласове е престъпление. Този принцип, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.