Последни новини
Home / Законът / Вицепрезидентът подписа указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар

Вицепрезидентът подписа указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар

Defakto.bg

 

Д-р Абдулах Заргар

Вицепрезидентът Илияна Йотова подписа в петък  указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар, съобщи Прессекретариатът на президента.

Решението за предоставяне на гражданство на лицето е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 г.  предложение от министъра на правосъдието и доклад на Комисията по българско гражданство. Вчера в Администрация на президента бяха получени и последните становища на ангажираните в производството институции, в това число и от службите за сигурност, се казва в съобщението.

На 30 януари т.г. президентската институция обяви, че ще придвижи получената  на 29 януари  преписка от  Министерството на правосъдието. И напомни, че  в правовата и социална държава здравеопазването и неговата кадрова политика са постоянен ангажимент на отговорните институции, а не резултат от кризисни акции.

Денят петък,  29 янурари т.г. , бе  последен работен ден на иранеца Абдулах Заргар, директор на болницата в Исперих. Причината  бе, че  той няма българско гражданство, а  промени в Закона за публичните предприята не позволяват на чуждестранни граждани да заемат управителни постове.

Заргар получи гражданска подкрепа за работата му в лечебницата,  а близо 7000 души от цялата страна се включиха в гражданска инициатива „Подкрепа за българско гражданство за д-р Заргар”.

About De Fakto

Проверете също

Последно: Четирима съдии ще правят анализ на спецправосъдието. Но имат въпроси към ВСС

Съдийската колегия намали състава на комисията, която трябва да анализира работатта на специализираното правосъдие, откакто …

Теодора Точкова изпрати на Лозан Панов материалите от проверките срещу него, а той ги публикува

Инспекторатът в говорящ дебат дали председателят на ВКС е упражнявал “натиск” върху Апелативния специализиран съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.