Последни новини
Home / Законът / Мила Стайкова, новият ръководител на Районна прокуратура – Търговище, встъпи официално в длъжност

Мила Стайкова, новият ръководител на Районна прокуратура – Търговище, встъпи официално в длъжност

Defakto.bg

На церемония в присъствието на колегите ѝ, окръжният прокурор на град Търговище  Диляна Стоянова връчи акт за встъпване в длъжност на районния прокурор на града Мила Стайкова, съобщи държавното обвинение.

Прокурор Стайкова има над 21 години юридически стаж в Прокуратурата на Република България. В периода от април 2000 г. до април 2002 г. е „младши прокурор“ в Окръжна прокуратура – Търговище. Преназначена е на длъжността „прокурор“ в Районна прокуратура – Търговище, която изпълнява до октомври 2010 г.

С решение на ВСС по Протокол № 36/06.10.2010 г. е назначена на длъжност заместник-районен прокурор, а с решение на Прокурорската колегия по протокол № 22/17.06.2020 г. е определена за и. ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Търговище. След проведен конкурс прокурор Мила Стайкова официално заема поста като титуляр.

Според нея дейността на Районна прокуратура – Търговище следва да се развива в условията на приемственост и усъвършенстване на добрите практики, като естествено предизвикателство ще бъде организацията на работа след окрупняването на Районната прокуратура. В тази връзка основните усилия на административния ръководител ще бъдат насочени към създаване на единен колектив, оптимални условия за работа и налагане на единни стандарти по места, посочва прокуратурата.

Прокурор Стайкова залага на висока динамичност в работата на прокуратурата и създаване на относителна предвидимост в дейността на прокурорите.

 

About De Fakto

Проверете също

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Европейската прокуратура извърши арести за източване на европейски средства за земеделие

Европейската прокуратура (ЕППО) във вторник извърши арести и обиски у нас  по разседване за източване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + ten =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.