Последни новини
Home / Законът / КПКОНПИ обяви за спечелено дело срещу Цветомир Ценов от Козлодуй

КПКОНПИ обяви за спечелено дело срещу Цветомир Ценов от Козлодуй

Defakto.bg

С влязло в сила съдебно решение на Окръжен съд – Враца изцяло е уважен иск на КПКОНПИ срещу Цветомир Ценов от гр. Козлодуй и свързани с него лица. В полза на държавата е отнето незаконно придобито имущество в размер на 311 677, 29 лв.

Това съобщиха от комисията, оглавявана от Сотир Цацаров.

И още:

„Производството срещу Ценов е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в имуществото на лицето.

Въпреки твърденията на Ценов, че е бил на трудов договор във фирмата на съпругата си, както и че е теглил банкови кредити, съдът е приел аргументите на Комисията, че има значително несъответствие от над 250 000 лв. между имуществото и нетния доход на лицето. Оценителните експертизи, изготвени в съдебната фаза на производството, са възприети от ОС – Враца, като компетентни и обосновани.

Уважената искова молба включва отнемане в полза на държавата на парични суми, урегулирани поземлени имоти, недвижим имот – автомивка и прилежаща към нея постройка, паричната стойност от обезщетение на лек автомобил Audi Q7, както и товарен автомобил „Мицубиши“.

Ценов е осъден да заплати и съдебните разноски по делото“.

Преглед в архивите показва, че бизнесменът Ценов преди около 7 години е бил жертва на публичен побой, за кой първо е било образувано дело за хулиганство. А след това самият той става обвиняем, за ОПГ, както и че е известен с прякора Квиц. През 2017 г. той и още шестима са арестувани при акция на спецпрокуратурата, ГДБОП, Бюрото за защита на свидетелите (така се казваше въпросното бюро тогава).

About De Fakto

Проверете също

Мнозинството в парламента удължи на месец ваканцията на НС заради местните избори

Депутатите удължиха до 8 ноември времето, в което парламентът няма да заседава във връзка с …

Пет наказателни процедура срещу България обяви Европейската комисия

Европейската комисия представи в четвъртък  данни за хода на наказателните процедури срещу държавите от ЕС, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − eight =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.