Последни новини
Home / Законът / Президентът призова за пълно разследване на сделката с джиповете и злоупотреби в митниците за близо 1 млрд лв.

Президентът призова за пълно разследване на сделката с джиповете и злоупотреби в митниците за близо 1 млрд лв.

Defakto.bg

Медиите имат всички ресурси да проверяват фактите и едва тогава да осведомяват широката общественост. За съжаление много медии повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в РПУ, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си.  Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за  манипулативни медийни публикации по отношение на неговия син.

Държавният глава добави, че медиите дължат обективните факти най-вече на младите хора, които на прага на своето пълнолетие са пряко засегнати от манипулации и тъкмо сега формират своето отношение към институциите и към медиите.

От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал, каза Радев, цитиран от БТА

В отговор на въпрос за разследването на ОЛАФ за обществена поръчка за доставка на автомобили за МВР, президентът посочи, че е необходимо всеобхватно и пълно разследване, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесените.

„Разбираемо е управляващите да се притесняват, ако има нарушение в обществената поръчка и после те са я отстоявали пред КЗК, пред ВАС и са сключили договора“, заяви държавният глава.

Президентът призова медиите да бъдат не по-малко активни и по отношение на други констатации на ОЛАФ, като тези за злоупотреби в Агенция „Митници“, които според разследващите облагодетелстват определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, но ощетяват европейския бюджет.  Разчетите на Европейската комисия сочат, че за периода 2015 – 2018 г. стойността на загубите възлиза до един милиард лева заедно с дължимите лихви.

„Колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите България най-вероятно ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, посочи още президентът Румен Радев.

Президентът Радев отговори на журналистически въпроси преди участието си в откриването на 14-ата Национална археологическа изложба „Българска археология 2020“ в Националния археологически институт с музей при БАН

About De Fakto

Проверете също

Мнозинството в парламента удължи на месец ваканцията на НС заради местните избори

Депутатите удължиха до 8 ноември времето, в което парламентът няма да заседава във връзка с …

Пет наказателни процедура срещу България обяви Европейската комисия

Европейската комисия представи в четвъртък  данни за хода на наказателните процедури срещу държавите от ЕС, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + eighteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.