Последни новини
Home / Законът / Спецпрокуратурата разследва ОПГ за незаконно получени пари от Европейския съюз

Спецпрокуратурата разследва ОПГ за незаконно получени пари от Европейския съюз

Defakto.bg

Специализирана прокуратура е образувала досъдебно производство за незаконно получаване на средства от фондове на Европейския съюз, основно по мерки администрирани от Държавен фонд „Земеделие“.   Има задържани лица за срок от 24 часа, съобщиха от държавното обвинение, без уточнение колко са те и какви позиции заемат. 

Акцията се е провела вчера в София, Годеч и Костинброд. Тя е съвместна на Антикорупционната комисия и Спецпрокуратурата.

Единственият, който вчера коментира събитието бе председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров беше: “Акцията, както и всяка друга акция, която в противодействие на корупцията нашата комисия провежда, е под ръководството на прокуратурата. Изявление всяка информация може да се дава след разрешение на наблюдаващия прокурор. Такъв е законът“.

От спецпрокуратурата в петък уточниха, че са извършени 18 претърсвания и изземвания в различни имоти и служебни помещения в община Годеч и в Софийската област дирекция по безопасност на храните. Иззети са множество книжа, документи и парични суми. Според неофициална информация разследването е във връзка със субсидии за животновъдно стопанство. 

About De Fakto

Проверете също

Съдът в Люксембург ще решава дали незрящо лице може да бъде съдебен заседател по наказателни дела

Очакват се  решения  по преюдициални запитвания на Върховния административен съд и на Специализирания наказателен съд. …

Предстоящо: Съдът на ЕС ще се произнесе по питане на Апелативен съд Варна за конфискация на средства от престъпна дейност

  В четвъртък,  21 октомври,  Съдът на ЕС ще се произнесе по съединени дела C-845/19 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.