Последни новини
Home / Законът / В Париж е разкрита ОПГ за трафик на българи с цел просия, има задържани и осъдени

В Париж е разкрита ОПГ за трафик на българи с цел просия, има задържани и осъдени

Defakto.bg
По линия на международното сътрудничество българските власти са информирани от френските си колеги, че в  Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в град Тулуза.  Установено е незаконно селище с около 150 жители, самонастанили се във временни постройки в района на стадион „Муниципал“ в град Тулуза,  съобщи  спецпрокуратурата.
В тази връзка френската полиция е задържала десет български граждани, по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците на  Тулуза. По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група.
Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.
Спецпрокуратурата също е наблюдавала дело за престъпно сдружение за трафик с цел просия,  по което са  събрани доказателства и за извършени и вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица за сексуална експлоатация.
От събраните доказателства от френските и  българските власти, е установено участието на 5-ма български граждани в организираната престъпна група за експлоатация на лица с цел просия от България за  Франция в периода от 2015 г. до сега.   При условията на НПК ( чл. 479 ) досъдебното производство е трансферирано във Франция, където петимата са осъдени от съда в  Тулуза, се казва в съобщение на държавното обвинение.

About De Fakto

Проверете също

Първи осъден за търговия с гласове, 440 преписки и 56 производства за нарушения на политическите права

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите …

Антон Станков: След решението за мандатите, съдиите Гроздан Илиев и Анастас Анастасов трябва да се върнат автоматично в КС

„Конституционният съд си вкара страхотен автогол, защото се опита да компенсира липсата на политическа воля за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.