Последни новини
Home / Законът / Софийска градска прокуратура разследва смъртта на 16-годишното момче, убито от ток на тротоар в столицата

Софийска градска прокуратура разследва смъртта на 16-годишното момче, убито от ток на тротоар в столицата

Defakto.bg

Софийската градска прокуратура разследва смъртта на 16-годишното момче, което беше убито от ток в неделя, протекъл през улична шахта, на която стъпило.  Досъдебното произоводството е по чл. 123, ал 1 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, съобщи обвинението.

Веднага след сигнала за инцидента на мястото са пристигнали органите на МВР, които, с цел събиране на доказателства, да запазят местопроизшествието. Следовател от Софийската градска прокуратура е предприел незабавни действия по разследването. Непосредствено до уличната шахта е открит усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност.

Днес е била направена аутопсия на детето. Според предварителното заключение на медицинските лица то е починало от остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. По тялото му е имало охлузвания с вид на термично въздействие.

Разследването по случая е в начален етап, уточнява прокуратура. Започнали са и разпити.

Предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, търговец, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието, разпити и други действия по разследването„, се казва в съобщението.

До момента нито една институция или компания не е поела отговорност за трагичния край на един човешки живот.   Столична община, Община „Триадица“, ЧЕЗ и ръководството на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ отричат да имат нещо общо с шахтата и необезопасения проводник на електричество.  Не е ясно кой е собственик или наемател на павилиона, към който нерегламентирано е текъл ток.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, пише в писмо до министъра на здравеопазването от болницата.

На този етап гъмжи от невинни – общинари, електричари, управители..И едно покосено дете,  жертва на повсеместна безотговорност, нехайство и  безразличие.

Законът:

Чл. 123. (1) (Изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

 

About De Fakto

Проверете също

Мнозинството в парламента удължи на месец ваканцията на НС заради местните избори

Депутатите удължиха до 8 ноември времето, в което парламентът няма да заседава във връзка с …

Пет наказателни процедура срещу България обяви Европейската комисия

Европейската комисия представи в четвъртък  данни за хода на наказателните процедури срещу държавите от ЕС, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + thirteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.