Последни новини
Home / Законът / Студенти от УНСС започнаха стаж в КПКОНПИ

Студенти от УНСС започнаха стаж в КПКОНПИ

Defakto.bg

В изпълнение на споразумението в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“, сключено между председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров, председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-то Народно събрание Борис Ячев, Омбудсмана на Република България Диана Ковачева и ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. Димитър Димитров, днес, 15 февруари 2021 г., започна стажът на студентите от специалности „Право“, „Международни отношения“ и „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ.

Това съобщават от КПКОНПИ.

И още:

Меморандумът за сътрудничество в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“ беше подписан на 23.06.2020 г., а споразумението за студентските стажове – на 1.10.2020 г.

„На добър час и нека знанията ви дотук и опитът, който ще придобиете по време на практическите си занимания при нас, бъдат ориентир в бъдещата ви кариера“, пожела на младите хора председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Той запозна студентите с работата на Комисията по направления на дейност – противодействие на корупцията, конфликт на интереси, отнемане на незаконно придобито имущество, управление на обезпеченото имущество, превенция на корупцията, публичен регистър, както и с организация на административната дейност. Членовете на КПКОНПИ Антоанета Цонкова и Пламен Йоцов представиха ресорите, за които отговарят.

Стажът предвижда студентите на ротационен принцип да се запознаят с работата на специализираните дирекции, както и да участват в подготовката и провеждането на примерно заседание на Комисията. Продължителността е в рамките на 10 работни дни.

До момента студентите са преминали на стаж в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, предстои практическото им обучение да продължи при Омбудсмана на Република България.

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев, председател на ВАдС: Адвокатурата е длъжна да заеме мястото, което Конституцията й е възложила 

На първото заседание на новия ВАдС Даниела Доковска е избрана за председател на новия УС …

Съдът: Кристиан Николов остава под домашен арест

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.