Последни новини
Home / Законът / Адвокати, магистрати, съдебни инспектори и служители дават заявки и предпочитания за ваксините срещу Ковид

Адвокати, магистрати, съдебни инспектори и служители дават заявки и предпочитания за ваксините срещу Ковид

Defakto.bg

До края на февруари желаещите да се ваксинират срещу Ковид адвокати, съдии, прокурори, следователи, инспектори, съдебни служители трябва да заявят за това, а списъците ще бъдат изпратени на здравния министър и Националния ваксинационен щаб.

Срокът за заявки в съдебната власт е до 24 февруари, за адвокатите – 25 февруари. Като магистратите и техните служители са включени в третата група за ваксиниране – служители, които участват в поддържането на функционирането на основни за обществения живот дейности. Те ще могат и да заявяват коя е предпочитаната от тях ваксина. Адвокатите са присъединени към тази група, те също могат да сочат предпочитанията си.

За това уведомяват от ВСС и от Висшия адвокатски съвет.

Съобщението на ВСС

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на председателя на Върховния административен съд, на главния прокурор на Република България, на председателя на Върховния касационен съд, на главния инспектор на ИВСС и на директора на НИП, в срок до 24.02.2021 г. да се организира събирането и предоставянето на информация за магистратите, инспекторите и съдебните служители, съответно от ВАС и административните съдилища, от структурата на Прокуратурата на Република България, от ВКС, както и от ИВСС, и от НИП за желаещите да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 и предпочитаната ваксина. Информацията ще се предоставя на Министъра на здравеопазването, като се посочи съответния съдебен орган, брой магистрати, инспектори и съдебни служители, населено място и лице за контакт. В същия срок административните ръководител на апелативните, специализираните, окръжните, военните и районните съдилища на територията на страната трябва да организират събирането и предоставянето на информация за желаещите да се ваксинират съдии и съдебни служители. На главния секретар на ВСС е възложено да събере и предостави информация за членовете на Висшия съдебен съвет и служителите от администрацията, които желаят да бъдат ваксинирани.

Съгласно Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, магистратите и служителите са включени във фаза III – служители, които участват в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности.

Съобщението на Висшия адвокатски съвет

Уведомяваме Ви, че по искане на Висшия адвокатски съвет, отправено до Министъра на здравеопазването и Националния ваксинационен щаб за приоритетно ваксиниране на адвокатите с ваксина срещу COVID-19, от Висшия адвокатски съвет е поискан списък на адвокатите, които желаят да бъдат включени в предстоящото приоритетно ваксиниране на служителите в съдебната система.

За целта е необходимо Висшият адвокатски съвет, в срок до 26.02.2021 г., да представи на Националния ваксинационен щаб списък на адвокатите, желаещи да бъдат ваксинирани, с посочване на техните имена, населено място, адрес и телефон.

Поради това Ви молим, ако желаете да бъдете ваксинирани, в срок до 25.02.2021 г., да подадете в колегията, в която сте вписани, заявление/молба с посочване три имена, адрес и телефон за връзка. В случай, че желаете да бъдете ваксинирани с конкретна ваксина (Модерна, Пфайзер/Байонтех или АстраЗенека), следва да посочите това изрично, като в този случай ваксинирането Ви ще се извърши съобразно наличните количества.

Адвокатските съвети следва да изпратят на Висшия адвокатски съвет, в срок до 13 часа на 26.02.2021 г., списък на адвокатите от съответната адвокатска колегия, които желаят да се ваксинират, с посочените в заявленията данни, за да бъдат обобщени и изпратени данните в Националния ваксинационен щаб.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.