Последни новини
Home / Законът / Процесът за смъртта на Милен Цветков, ден първи: Кристиан Николов е най-отговорният човек, свидетелства годеницата му (допълнена)

Процесът за смъртта на Милен Цветков, ден първи: Кристиан Николов е най-отговорният човек, свидетелства годеницата му (допълнена)

Defakto.bg

Годеницата на подсъдимия за смъртта на журналиста Милен Цветков днес първа даде показания по стартиралото дело в Софийски градски съд. Родената през 1999 г. Симона Цанкова бе непоколебима – с Кристиан Николов не ползват наркотици, преди години опитали само една цигара с марихуана, вечерта преди трагедията се е вихрел многолюден купон, но на него Кристиан изпил само едно шотче, в което не знаел какво е сложено, съобщи Клуб Z.

И още – Кристиан е най-отговорният човек, много добър шофьор е и майка му спокойно  оставяла ключовете от джипа си у дома, защото му е имала доверие.

Както е известно, Николов е с най-тежкото възможно обвинение за ПТП – умишлено причиняване на смърт, след употреба на наркотични вещества. Обвинението твърди, че на 19 април м.г. той е бил зад волана с три наркотични вещества в кръвта му, движел се е с днойно по-висока от позволената скорост и не е направил и опит да спре на червения светофар. За това са предвидени и най-тежките санкции, включително доживотен затвор.

Симона Цанкова

От свидетелствата на Симона Цанкова обаче ситуацията изглежда друга.

Тя си спомни за деня на катастрофата, като започна от предния – 18 април 2020 г., когато решили с годеника й, с когото живеят заедно от три години, с Георги Лъчезаров Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов), с брата на Кристиан и доста други приятели, да отбележат на патерици рождения й ден. Така първо напазарували и се отправили към Витоша, където мислели да си направят барбекю. Именно тогава Кристиан взел аудито Q7 на майка си, тъй като било паркирано най-отпред в семейната къща на ул.“ Любен Каравелов“ в София. Инцидентно се е случвало да го прави и друг път през последните няколко години.

След като на Витоша полицаи им забранили да пребивават там заради противоепидемичните мерки и съставили актове за неспазването им, компанията се преместила в къщата на майката на Кристиан, която по това време отсъства.

По време на партито, според свидетелствата на годеницата му, Николов цяла вечерп пил една чаша водка, после и един Йегермайстер. Пушело се на двора, имало и наргиле.  Призори, когато част от гостите си тръгнали Кристиан й казал, че изпил още един шот и му е станало лошо, „главата му се чувствала странно“. Вечерта той пил чай и употребил паста за успокоение на нервите, което бил неговият „вечерен ритуал“. Симона от години знаела, че той ползва въпросните чай и паста, особено, когато е всесия, тъй като следването му в Германия било много трудно. Кулувал ги от е-MAG или от OLX. Бе категорична – двамата не се дрогират, водят здравословен начи на живот, ходят на фитнес, хранят се правилно и дори в началото на годината правили опити за бебе.

На другия ден се събудили по обяд и решили, че ще отидат до Георги, който също преспал в къщата, за да се оправи и да се изкъпе. Така взели джипа и първо отишли до сина на депутата, който живее в района на НДК. Останали няколко часа. В късния следобед напуснали апартамента му и решили да се разходят.

Симона няма ясни спомени за момента на преди катастрофата, чула, когато Георги извикал нещо и настъпил ударът. След удара установили, че всички са добре, а Кристиан бил единственият, който се о итал да помогне на Милен Цветков. А, веднага след излизането от колата, Георги Иванов избягал.

Остава арестант

И днес Кристиан Ниолов поиска замяна на „задържането под стража“ с по-лека мярка за неотклонение. Пред съда той каза: „Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чийто живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления. Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се“.

Процесът продължава със свидетелски показания днес и на 26 февруари.

Снимки: Веселин Боришев

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.