Последни новини
Home / Законът / Не избраха окръжен прокурор на Пазарджик – при двама претенденти, само 1 “за” във ВСС

Не избраха окръжен прокурор на Пазарджик – при двама претенденти, само 1 “за” във ВСС

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – Пазарджик остава без титулярен ръководител. Въпреки наличието на двама претенденти за поста – досегашният окръжен прокурор и районният прокурор на града, бе получено едно-единствено “за” от Прокурорската колегия на ВСС. То бе на Гергана Мутафова, която подкрепи шефа на РП Радослав Бакърджиев.

Васил Малинов

Досегашният окръжен прокурор Васил Малинов, който преди това е бил и зам.-шеф на ОП, започна изложението си така: Аз съм леко малко невъзпитан, леко малко мързелив, но умея да отстоявам интересите на прокуратурата и да работя.

Издигна идея за по-активно взаимодействие с кметовете на малките населени места, които имат най-много информация за извършителите на престъпления. Каза, че няма никакви проблеми с медиите, някои дори са му приятели. Като приоритет очерта здравето на хората, а именно: “Ваксинацията е единственият вариант да живеем малко по-спокойно и свободно. Аз лично ще се ваксинирам”.

Радослав Бакърджиев

Районният прокурор Радослав Бакърджиев, избран на поста през 2019 г., говори за незадоволителни резултати в образуването на дела за корупционни престъпления, както и за пране на пари. “Няма инициативност за повдигане на обвинения, отделяне на материали за подобни деяния”, обяви кандидадът.

Огнян Дамянов каза за него, че е административен ръководител, който дори не е преполовил първия си мандат и не е редно да се кандидатира за друг. За Малинов – че ОП има нужда от друг окръжен прокурор, който да реши поне част от споменатите проблеми.

Евгени Иванов обяви: “Не бих подкрепил нито прекалената пасивност, нито прекалената амбицираност”.

Иван Гешев: “Няма да подкрепя никого. ОП има нужда от човек с визия за стратегическото й управление. Там трябва повече динамика, подобряване на микроклимата, по-добро взаимодействие между районна и окръжна прокуратура”.

Малинов получи 0 “за”, Бакърджиев – 1 “за”.

About De Fakto

Проверете също

Резултатите от изборите за 45-то НС са публикувани в Държавен вестник, на ход е президентът

Решенията на Централната избирателна комисия (ЦИК) за резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в …

Президентът: Няма да бавя свикването на Народното събрание, трябва да имаме яснота за правителството

Нямам никакво намерение да бавя свикването на Народното събрание. Нека видим обнародването на списъка на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.