Последни новини
Home / Законът / Не избраха окръжен прокурор на Пазарджик – при двама претенденти, само 1 „за“ във ВСС

Не избраха окръжен прокурор на Пазарджик – при двама претенденти, само 1 „за“ във ВСС

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – Пазарджик остава без титулярен ръководител. Въпреки наличието на двама претенденти за поста – досегашният окръжен прокурор и районният прокурор на града, бе получено едно-единствено „за“ от Прокурорската колегия на ВСС. То бе на Гергана Мутафова, която подкрепи шефа на РП Радослав Бакърджиев.

Васил Малинов

Досегашният окръжен прокурор Васил Малинов, който преди това е бил и зам.-шеф на ОП, започна изложението си така: Аз съм леко малко невъзпитан, леко малко мързелив, но умея да отстоявам интересите на прокуратурата и да работя.

Издигна идея за по-активно взаимодействие с кметовете на малките населени места, които имат най-много информация за извършителите на престъпления. Каза, че няма никакви проблеми с медиите, някои дори са му приятели. Като приоритет очерта здравето на хората, а именно: „Ваксинацията е единственият вариант да живеем малко по-спокойно и свободно. Аз лично ще се ваксинирам“.

Радослав Бакърджиев

Районният прокурор Радослав Бакърджиев, избран на поста през 2019 г., говори за незадоволителни резултати в образуването на дела за корупционни престъпления, както и за пране на пари. „Няма инициативност за повдигане на обвинения, отделяне на материали за подобни деяния“, обяви кандидадът.

Огнян Дамянов каза за него, че е административен ръководител, който дори не е преполовил първия си мандат и не е редно да се кандидатира за друг. За Малинов – че ОП има нужда от друг окръжен прокурор, който да реши поне част от споменатите проблеми.

Евгени Иванов обяви: „Не бих подкрепил нито прекалената пасивност, нито прекалената амбицираност“.

Иван Гешев: „Няма да подкрепя никого. ОП има нужда от човек с визия за стратегическото й управление. Там трябва повече динамика, подобряване на микроклимата, по-добро взаимодействие между районна и окръжна прокуратура“.

Малинов получи 0 „за“, Бакърджиев – 1 „за“.

About De Fakto

Проверете също

С две особени мнения Конституционният съд отхвърли искане на състав на ВАС срещу oтнетия лиценз на „Делта гард“

Конституционният съд отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд за установяване на противоконституционност …

ССБ уточнява: Пленумът на ВСС може да бъде заменен от извънредно Общо събрание на Съдебния и Прокурорския съвет

В допълнително становище на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България  по законопроекта за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.