Последни новини
Home / Законът / Не избраха окръжен прокурор на Пазарджик – при двама претенденти, само 1 „за“ във ВСС

Не избраха окръжен прокурор на Пазарджик – при двама претенденти, само 1 „за“ във ВСС

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – Пазарджик остава без титулярен ръководител. Въпреки наличието на двама претенденти за поста – досегашният окръжен прокурор и районният прокурор на града, бе получено едно-единствено „за“ от Прокурорската колегия на ВСС. То бе на Гергана Мутафова, която подкрепи шефа на РП Радослав Бакърджиев.

Васил Малинов

Досегашният окръжен прокурор Васил Малинов, който преди това е бил и зам.-шеф на ОП, започна изложението си така: Аз съм леко малко невъзпитан, леко малко мързелив, но умея да отстоявам интересите на прокуратурата и да работя.

Издигна идея за по-активно взаимодействие с кметовете на малките населени места, които имат най-много информация за извършителите на престъпления. Каза, че няма никакви проблеми с медиите, някои дори са му приятели. Като приоритет очерта здравето на хората, а именно: „Ваксинацията е единственият вариант да живеем малко по-спокойно и свободно. Аз лично ще се ваксинирам“.

Радослав Бакърджиев

Районният прокурор Радослав Бакърджиев, избран на поста през 2019 г., говори за незадоволителни резултати в образуването на дела за корупционни престъпления, както и за пране на пари. „Няма инициативност за повдигане на обвинения, отделяне на материали за подобни деяния“, обяви кандидадът.

Огнян Дамянов каза за него, че е административен ръководител, който дори не е преполовил първия си мандат и не е редно да се кандидатира за друг. За Малинов – че ОП има нужда от друг окръжен прокурор, който да реши поне част от споменатите проблеми.

Евгени Иванов обяви: „Не бих подкрепил нито прекалената пасивност, нито прекалената амбицираност“.

Иван Гешев: „Няма да подкрепя никого. ОП има нужда от човек с визия за стратегическото й управление. Там трябва повече динамика, подобряване на микроклимата, по-добро взаимодействие между районна и окръжна прокуратура“.

Малинов получи 0 „за“, Бакърджиев – 1 „за“.

About De Fakto

Проверете също

Механизмите за търсене на наказателна отговорност на главния прокурор са публикувани за обществено обсъждане

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проекта за изменения в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и …

Президентът Румен Радев: Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген

Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген, но това до голяма степен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.